Hjem FiskeFluefiske Fredagsitervjuet: Asgeir Alvestad

Fredagsitervjuet: Asgeir Alvestad

Av Martin Tilrem

Vi i fiskeavisen har tenkt lenge på å få til et intervju med Asgeir Alvestad, men har ikke fått tid til det før nå. Denne mannen fisker med alle typer redskaper og er like flink med flue som med dypvannsfiske, og har mye kunnskap innen fiske. Les Intervjuet her.

Når begynte du å fiske?

Jeg fikk min første fisk som 4 åring på øya Bokn i Rogaland. Der tilbragte jeg alle mine skoleferier i oppveksten. Både min far og mor er fra Bokn, dermed ble det ferie hvert år der hos mine besteforeldre. Den første fisken jeg fikk var en berggylte,og jeg husker det som om det var i går.

Hvorfor er fiske så morsomt?

For meg er fiske den beste rekreasjon, og en fantastisk unnskyldning for og komme seg ut i naturen på. Utfordringene står i kø, og jeg elsker det å løse oppgavene med å lure en fisk eller fem på kroken bare for fornøyelsen skyld. Ja jeg leker meg i naturen, og for meg er det ikke nok å bare sitte på en stubbe og se inn i skogen! Det at vi har så fantastisk variert fiske i Norge fra høyefjellet til det dype hav gjør at utfordringene aldri stopper og at du aldri blir utlært. Jeg lærer noe om fiske hver eneste dag!

Hvilke redkap syntes du er det morsomst å fiske med?

Det kan jeg ikke svare på. Min største styrke er at jeg er så allsidig. Jeg kan og liker å fiske med alt av utstyr (sportsfiske). Jeg velger som regel å fiske med det utstyret og den metoden jeg mener er riktig til enhver tid for å lykkes, men det er ikke alltid målet og få mest eller størst fisk. Noen ganger er måten du gjør det på viktigere enn selve fangsten. Jeg fisker like gjerne med tørrflue på Finnmarksvidda som med tunge lodd og stort agn på 700 meters dyp, og alt det som finnes i mellom.

Hvilke fangst er du mest stolt over?

Jeg er mest stolt over min første fisk når jeg var 4år. Utover det har jeg tre tatoveringer, den ene er navnene på mine to barn. Nummer to er en tatovering av min første Super Grand Slam fra Cuba i 2011. Den tredje er en Håkjerringen på 1,1 tonn fra 2013. det summerer vel opp mine stolteste øyeblikk.

(sak fortsetter under bilde)

Asgeir med håkjerring på 1,1 tonn.

Asgeir med håkjerring på 1,1 tonn.

Når begynte du ditt samarbeid med Pure Fishing?

Jeg begynte i Pure Fishing i 1996 da Berkley kjøpte opp Abu Garcia og dannet konsernet. Før det hadde jeg bygd opp A-Agders to største fiskeutstyrs avdelinger blant annet på Jakt & Friluft i Arendal. Nå er Pure Fishing verdens største fiskeutstyrsprodusesent og jeg trives godt som distriktssjef der, men jobber også med en god del andre oppgaver i konsernet.

Har du drevet med konkurransefiske?

Jeg har vært en særdeles aktiv konkurransefisker. Jeg har alltid hatt stort konkurranseinstinkt og satset på og bli best i det meste innen fiske. Jeg konkurrerte mye i meite, isfiske, flue, sjø og havfiske i mange år. Jeg har over 600 trofeer (premier) fra topplasseringer i konkurransefiske. Har blant annet vunnet norgescupen i havfiske, NM og Nordisk lag med mer. Når jeg fikk mitt andre barn for 5 år siden besluttet jeg og slutte med alt konkurransefiske, og er veldig glad for det selv om jeg noen ganger savner det fine miljøet der.

Du har hatt noen foredrag. Hva snakker du om på disse foredragene?

Ja jeg har vært en aktiv foredragsholder, men har måttet kutte ned litt på det de siste årene pga. tidsklemma. Jeg har allikevel 4 forskjellige foredrag jeg reiser rundt med når jeg har tid. Det er “bli en bedre sjøørretfisker” bli en bedre havfisker”, “artsfiske” og “eksotisk fiske”.

(sak fortsetter under bilde)

IMG_8940

 

Hva er ditt syn på det som skjer innen oppdrettsnæring/lakselus osv ?

Jeg er mye på Vestlandet og ser med gru hva som har skjedd i området mellom Haugesund og Sør Trøndelag der hvor oppdrettene ligger tettest. Sjøørreten er nesten utryddet og laksen og andre fiskearter i sjøen er sterkt berørt. Jeg er i utgangspunktet ikke i mot oppdrett, men det må drives på en måte som gjør at det ikke ødelegger naturen slik det gjør nå. Oppdrett må på land!

Drømmedestinasjon?

Cuba er min drømmedestinasjon, og dit kommer jeg alltid til å reise tilbake. Jeg har vært der 15 ganger og håper det blir 15 ganger (eller mer) til. Her bruker jeg fluestangen etter verdens raskeste fisker i saltvann i en helt vidunderlige omgivelser. Kan ikke forklares med ord, må oppleves.

Du har skrevet en del og laget noen filmer, fortell litt om det.

Ja jeg har vært med på og lage to fiskefilmer med Team Mustad som het “fiskefeber Finnmark” og Jakten på Storfisken”. Så gav vi i Pure Fishing ut en film Torunn Handeland og jeg laget som het “bli en bedre havfisker” den solgte over 20 000 eksemplarer og var en stor suksess. Disse filmene ligger nå på YouTube og på min blogg. Jeg skriver litt for fagblader (når jeg har tid) og har gitt ut boken “sjøfiskehåndboka” sammen med Torolf Kroglund som har vært en stor suksess.

Hva bruker du tiden på nå?

Nå bruker jeg mest tid på familie, jobb, og selvfølgelig fiske. Jeg satte meg som mål og fange mest mulig arter på stang i Norge fra 1. juni i fjor og har nå akkurat rundet 107 forskjellige, så du kan si jeg er godt i gang. Ellers bruker jeg mye tid på fiskebloggen min. Den er blitt usedvanlig poppulær og mange tusen mennesker følger den hver uke. Det skal selvfølgelig mye stoff og bilder til for å kunne oppdater den med nye innlegg 3-4 ganger i uken. Bloggen min finner du på: https://www.facebook.com/asgeir.alvestad eller om du googler mitt navn. På bloggen finner du også et stort søkbart arkiv du kan lese om nesten alt fiske som finnes i Norge.

 

IMG_5379

 

 

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Spisskatefiske på Stord - Fiskeavisen.no 28. mars 2016 - 13:30

[…] Fredagsitervjuet: Asgeir Alvestad […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy