Hjem Fiskeguider Dette er hvordan du isfisker etter storgjedda

Dette er hvordan du isfisker etter storgjedda

Av Redaksjonen

Skitt Fiske ble med deres medarbeider Peder og “Explore Finnskogen” på ismeite etter gjedde. Med flott natur, fint vær og mange timers fiske fikk Peder og gjengen flere gjedder. Rekorden denne dagen ble utrolige 123 cm og 14,96 kg.

Tekst og video hentet fra Skittfiske.no

Beste tips til deg som ønsker å begynne med ismeite

Jeg anbefaler 4-6 stenger både for å øke sjansen for hogg, men også et antall som man klarer å holde styr på. I tillegg bør du ha 50-70 cm titanium eller stålrigger med to stk treblekroker i størrelse #2 til #4.

Bruk et blylodd over riggen på 10-20 gram for å spenne opp indikatoren. (Bruk en gummikule mellom bly og riggen for ikke å skade knuten under kjøring av fisk).

Det blir mye utstyr til denne type fiske, derfor vil jeg anbefale å skaffe seg en dyp pulk. Pulken vi har, har mye plass og de har mye rom for å oppgradere med f.eks stangholdere. Har man stengene satt i stangholdere i pulken kan man ha dem ferdigrigget og snører er skånet fra ting som kan skade det.

En Bjelle på indikatoren lar deg høre når du får hugg på riggen. Heng agnet rett under isen mellom 0,5-1,5 m, gjedda er en predator som er vant med å jakte fisk som svømmer rett under isen. Sett mothugg først når du kjenner motstand, gjedda har en tendens til å svømme avgårde med agnet i munnen før den vender 180 grader når den vender agnet. Dette gir en slakk i snøret vi ikke kan se.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

3 kommentarer

Verdens største gjedde? - Fiskeavisen.no 29. januar 2019 - 21:28

[…] Les også: Dette er hvordan du lurer storgjedda på isen […]

Svar
Hvordan lure gjedda - Bli med Markus Nord å lær hvordan du fisker gjedde 4. april 2019 - 22:48

[…] Se også video av:  Dette er hvordan du isfisker etter storgjedda […]

Svar
Martin har fått hele 9 gjedder på over 10-kilo, men den 9 var en kjempe! - Fiskeavisen.no 7. januar 2020 - 19:04

[…] Les også: Dette er hvordan du isfisker etter storgjedda […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy