Hjem Fiske Fikk kjempetorsk i 40-årsgave

Fikk kjempetorsk i 40-årsgave

Av Daniel
Atle Høidalen fikk en veldig flott 40-årsgave han sent vil glemme. En fisketur til Saltstraumen  som skulle resultere til en ny personlig rekord på torsk. Fisken var så stor at de måtte komme i le for vinden for å greie å få opp den 21 kilo tunge torsken.

Atle har vært så snill å delt hele sin historie med oss i Fiskeavisen som du kan lese her:

Jeg fikk turen til Saltstraumen Brygge i 40-årsgave av kona mi Heidi Smedsrud Hansen sammen med et vennepar.
Vi tok turen opp fra Drammen via Gardermoden på fredag, rakk en liten tur hvor Heidi fikk en pen torsk på 7,0 kg.

Atle med torsken på 122cm – 21kg – Bilde tatt av: Heidi Smedsrud


På lørdagen hadde vi med oss guiden Kurt ut og fikk to torsk på henholdsvis 7,0 og 7,6 kg, begge tatt av damene i følget. Klart at vi gutta svettet litt da vi på det tidspunktet kun hadde småtorsk og småsei å vise til. På lørdag ettermiddag reiste jeg og kameraten min ut i selve Saltstraumen og på første driftet dro kameraten min opp en pen torsk på 15,6 kg, denne ble tatt på en 400 grams svenskepilk. Etterpå dro jeg opp en torsk på 7,0 kg og en på 11,0 kg, begge tatt på en Savage Gear Big Shad “Saltstraumen spesial”, en jigg som er utviklet av Savage Gear i samarbeid med Saltstraumen brygge.
Søndagen var preget av mye vind og dårlig fiske.
Som et siste desperat forsøk reiste jeg og Heidi ut i selve Saltstraumen igjen, selv om det var skumring, sterk strøm og sterk vind. Jeg kastet uti “Saltstraumen spesial” jiggen og på ca. 70 meters dyp og da hugg det til.
Fisken ville ikke opp og jeg begynte et lite øyeblikk å lure på om det kunne være kveite, men etter et par kraftige utras begynte fisken å roe seg. Kona måtte kjøre båten å holde baugen opp mot vind og strøm og etterhvert kunne jeg sakte men sikkert begynne å pumpe opp fisken til overflata. Etter å fått fisken opp i båten fikk vi kjørt i le og tatt noen bilder før fisken ble veid. 21,0 kg og 122 cm. Selvsagt ny pers for meg, havfiske er ikke det jeg driver mest med, vanligvis er det mest gjeddefiske jeg bedriver hjemme i Drammen. Absolutt en opplevelse for livet, og det blir nok flere havfisketurer nordover etter dette. 
Vi kan virkelig forstå at denne turen ga mersmak, så får vi bare gratulerer så mye med ny personlig rekord.
Tusen takk for praten Atle, så får du ha en flott fiskesesong videre.
 Har du en god historie eller et tips? Send oss en mail post@fiskeavisen.no

Bilde tatt av: Heidi Smedsrud

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Hardbarka innlandsfisker fikk rekordstor fisk til sjøs - Fiskeavisen.no 19. februar 2018 - 20:36

[…] Les også: Fikk kjempetorsk i 40-årsgave […]

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy