Hjem Fiske Hardbarka innlandsfisker fikk rekordstor fisk til sjøs

Hardbarka innlandsfisker fikk rekordstor fisk til sjøs

Av Daniel
Det er alltid morsomt å få en fisketur i bursdagsgave, spesielt om du er en ivrig fisker som Arnt Erling Vik som fikk en havfisketur med Trondheim havfiskeklubb i 60-årsgave av sin sønn og datter Nina Kristiane Vik. Arnt Erling fikk ikke bare en tur, men også en rekordstor brosme på 6,680 gram som viste seg å være rekord i Trondheim Havfiskeklubb også.
 
Nina Kristiane som er veldig stolt av faren sin (Arnt Erling), har vært så snill å delt denne mai dagen med oss.

Nina Kristiane Vik og Arnt Erling Vik – Foto: Privat

Ettersom jeg og pappa hvert år har vår faste fisketur, så bestemte jeg og min bror oss for at vi kanskje skulle få til en tur sammen alle tre. Det var jo en flott gave til en som har alt, og som setter stor pris på tid med de voksne barna sine. Dessverre kunne ikke bror delta likevel, men det ble en opplevelse for livet for oss to hardbarka innlandsfiskere.

Les også: Fikk kjempetorsk i 40-årsgave

Vi har siden jeg var liten fisket i Valdres, både i Begna og i Hølera. Det var der pappa smittet fiskebasillen over på meg, og den har virkelig vokst med årene.

Og selvfølgelig har vi hatt mange fine turer på Mjøsa, ettersom vi begge er fra Hunndalen, Gjøvik.
På hytta til pappa på Biri har vi også hatt mange fine dreggeturer, samt noen fine opplevelser på Randsfjorden. I to år på rad leide vi hytte ved Atlanterhavsveien, og fikk gjennom Strømsholmen Sjøsportsenter virkelig oppleve havfiske for første gang sammen.

Foto: privat

Fangsten har det aldri vært noe veldig å skryte av, men tiden sammen har vært uvurderlig.
Og vi har virkelig lært oss et uttrykk som har fulgt oss gjennom åra; «Det kan alltid bli verre»?
Men fra båtmotorer som ikke startet, garn som ikke plukket opp en eneste fisk, «svart hav» og bagasje i vannet, og tusenvis av kroner på utstyr vi mest sannsynlig aldri kommer til å bruke.. så skulle vi endelig få reise til Mausund på havfiskecup og kanskje plukke opp en rekordfisk!
Sammen med Trondheim Havfiskeklubb og Oslo Havfiskeklubb la vi ut på en tur full av sommerfugler i magen.
Jeg flyttet til Trondheim i 2014, så min reise var ikke like lang som pappa sin. Men etter 8 timer i bil, ett kort stopp på Hitra, en laaaang ventetid på ferga, men en kort fergetur fra Frøya så var vi endelig der!
 

Foto: Privat

Første dagen på båtene var en dårlig start, lite fangst for alle på båten. Lite bidrag til laget, pissregn hele dagen, kaldt, vått og et stikk av en pigghå rikere var vi litt demotivert for dag nummer to.

Men dag nummer to ble en de fineste opplevelsene til havs vi noensinne har hatt.
Sola skinte hele dagen, havet var rolig som skjæra på tunet, stemningen tipp topp og fisken beit!

Vi var fem stykker på båten pluss kapteinen, to fra Oslo Havfiskeklubb, og meg, pappa og min samboer fra Trondheim Havfiskeklubb. Alle fikk både store størrelser og forskjellige arter som bidrag til lagene våre!
Både jeg og Jørgen (min samboer) satte personlig rekord for Lange. Jørgen sin var på 7kg, min var over 15kg.
Og det morsomste av alt var pappa sin brosme på nesten 7kg. Med det satt rekordfisken!!
Pappa er verdens roligste person som aldri girer seg opp noe særlig, så han satt i båten og sveiva sakte men sikkert opp, mens han sa «Vi får se om denne er villig til å bli med opp da..». Når den kom opp, etter ca 200m fireline og ti minutter senere, var jeg den ivrigste av alle, som aldri hadde sett en så stor brosme før.
Kapteinen var med å kleppa fisken opp i båten.
Pappa like rolig som alltid, synes også dette var veldig moro. Det så jeg på han!
For denne fine fangsten fikk pappa diplom for rekordfisken på årsfesten for Trondheim Havfiskeklubb! Utrolig moro!
Det kunne ikke blitt en bedre 60årsgave, med så mange gode minner, nye fiskevenner og en litt over snittet ivrig datter som gleder seg stort til neste fisketur med pappa.
Vi i Fiskeavisen takker for at familien Vik valgte å dele denne flotte dagen med oss.
Har du en god fiskehistorie, så send oss gjerne en mail post@fiskeavisen.no

Foto: Privat

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy