Hjem Fiske Rødhette lurer ikke bare ulven, men sjøørreten også

Rødhette lurer ikke bare ulven, men sjøørreten også

Av Daniel

Stein-Egil Hødnebø fra Re har funnet opp sin egen flue som har vist seg å gi så gode resultater at han nå vil dele den med resten av Norge. En dag rett før jul så bandt han litt på måfå da han plutselig fikk ideen til flua “Rødhette” eller “Red riding hood” på engelsk. Hittil er den bare testet på sjøørretfiske, noe som ga en ny personlig rekord til Hødnebø.  

(Video med bindebeskrivelse finner du lengre ned i saken)

Vi i Fiskeavisen ble veldig nysjerrig på denne flua, så vi tok en prat med Stein-Egil for å finne ut mer.
Kan du fortelle oss litt hva tankene bak flua var?
Var vel egentlig ikke så mange tanker bak denne flua, men ville lage noe som jeg selv hadde trua på og som jeg ikke hadde sett tidligere.  Kan vel også ha vært i tankene at flua jeg skulle binde også kunne bindes på en god del større krok for at den muligens kunne fange gjedde og storabbor også.
Dette har jeg ikke fått prøvd i praksis enda, men så fort isen går så er det relativt sikkert at det vil bli prøvd.

Hvor kom ideen til en ny flue fra?
Startet med at jeg satt å bandt litt fluer på måfå en dag rett før jul (2017) da det falt en tanke ned fra det blå.
Bandt en 4-5 fluer før jeg endte opp med flua som nå har fått navnet “Rødhette” eller “Red Riding Hood” på engelsk da.
Ble veldig fornøyd med hvordan flua ble seenes ut så bandt like godt ett par til.

Hvordan gikk det på første testtur med flua?
Jomfruturen med denne flua gikk ut 2.nyttårsdag (2018) sammen med min far, det var skikkelig ruskevær den dagen men jeg hadde bestemt at fiske skulle jeg uansett.  Vi brukte dagen i Hortensområdet, nærmere bestemt Løvøya.
På denne turen tok jeg 5-6 fine sjøørret, mens min far ikke var borti fisk i det hele tatt.

Ny tur med enda større forhåpninger ble ikke mange dagene etter. Denne dagen gikk til samme plassen med samme flue og hadde byttet ut min far med min samboer. Det tok ikke mange kastene før den første sjøørreten satt på den nyfødte flua.
På andre siden av bukta stod også en fluefisker som tilsynelatende ikke var borti fisk, tross tydelig mange fluebytter.
Etter å ha håvet 2-3 sjøørreter på plassen vi stod sa jeg til min samboer at jeg ville flytte meg over mot der den andre fluefisker stod. På veien bort sa jeg spøkefullt noe om at, se nå kommer jeg til å få fisk på denne flua rett ved siden av han. Jeg bestemte meg for å prøve noen kast bare 4-5meter på bortsiden av der fluefisker stod, å trur du ikke at på første kastet var det fisk bortpå. På andre kastet satt den, det var tydelig en fin fisk å den største sjøørreten jeg hadde vært i nærheten av. Iløpet av kampen med fisken kom den andre fluefiskeren bort for å kikke. Det ble med hjelp av samboeren min håvet en flott sjøørret på 1,4kg, ny personlig beste for min del.

Video av Stein-Egil Hødnebø kjører en sjøørret på flua Rødhette.

Vi ble stående å prate litt med denne andre fluefiskeren som hadde kommet bort da jeg igjen sa litt spøkefullt noe som at, nei, jeg får vell ta en til vell! Dengte ut flue å der satt den igjen, denne var større.. Fluefiskeren vi fremdeles pratet med fikk hakeslepp, sa noen kraftuttrykk å nevnte på at den der er hvertfall 3kilo og dermed slapp den flotte sjøørreten flua i ett hopp på en halvmeter..

Valgte å legge ut bilder av flua på Instagram, laget en bindevideo jeg la ut på YouTube og da tok det ikke mange dagene før jeg fikk noen forespørsler angående flua. På disse korte ukene har jeg fått bestillinger på en 10-15 fluer fra fluefiskeren fra rundt om i Norges land samt en forespørsel ifra Tyskland. Håper med dette at flere kan få gleden av denne flua og at den fortsetter å gi mange fine sjøørreter rundtomkring i ladet. Er ingen planer om å starte ett storsalg av dette for det har jeg ikke tid til, men svarer på alle henvendelser å til nå har jeg klart å levere til alle som ønsker!

I videoen brukes det: Extra Large Strung Furnace Hackle – Ikke farget, men da den naturlige utgaven.

Tusen takk Stein-Egil for at du tok deg tid til å dele alt om flua rødhette med oss i Fiskeavisen.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy