Hjem FiskeIsfiske Gjeddejakten på Herssjøen

Gjeddejakten på Herssjøen

Av Daniel

Lørdag klokken 07.00 ringer vekkeklokka. Øyvind skal være her 07:15, så jeg sender han en tekstmelding for å høre om han er i rute, med lite håp om han er litt forsinket så jeg kan ligge 10 min lengre på puta. Dessverre så var han helt i rute noe som er litt uvanlig.

Turen går til Herssjøen for å jakte på gjedda, men vi har litt fåtall av gjeddestenger for å meite etter gjedda. Hadde snakket med Tor-Arne (Pappa) kvelden før for å høre om han ble med på tur. Vet han har mye gjeddestenger ettersom han driver Stangtuppen.no. Da Øyvind plukket meg opp 07:15 måtte vi ta turen og plukke opp han med meitestengene også. Klokken 08:45 var vi på isen, nå var det bare å fange noen mort, så vi fikk agn til stengene. Abboren var mest ivrig til å ta tafsen god mormyskaen, men vi greide å lure opp nok mort etterhvert også. Nå var det bare å komme seg til god spotten og borre noen store hull. Her bruker vi en borr som er 205mm, en del større en 115mm som vi bruker til vanlig

Øyvind med gjedda si.

Gikk ikke lange tiden før bjellene på første stanga begynte å klinge. Jeg løper bort til stangen og venter på jeg skal gi tilslag. Når jeg gir et litt for kraftig tilslag, så havner gjedda rett på isen. Hadde glemt vi fisket ekstremt grunt og gjedda var også veldig liten. Ble ikke mye kjøring av fisk der dessverre. Heldigvis tar det ikke lang tid før neste stang klinger. Denne gangen løper pappa bort for å ta stanga. Gir et litt mindre tilslag, så sitter gjedda, men dessverre var denne også veldig liten. Etter noen timer med napp, feil tilslag og utålmodige gjeddefiskere greier pappa å få en litt større gjedde på.

Øyvind dessverre hadde enda ikke greid å få gjedda til å sitte, helt til han bestemte seg for å ta det helt med ro. Noe som lønte seg. Han fikk dagens største på en ombyggd gammel haspelstang. Litt stiv men var ikke mindre morro for det.

Vi hadde en kjempedag på isen med flott vær, fire gjedder og masse napp.
Anbefaler flere å teste ut meitefiske etter gjedde.

Liten video fra turen. Filmet med mobil, så er ikke en av de beste videoene.

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy