Hjem Fiske Møt Trude Haug(25) fra Akershus

Møt Trude Haug(25) fra Akershus

Av Raphael Pedersen

“Jeg har fisket siden jeg var liten. Besteforeldrene mine gav meg min første barne-fiskestang når vi var på hytta. Farmor kommenterer ofte at jeg har god tålmodighet med fisking. Det har jeg hatt siden jeg begynte som lita jente”

Trude Haug er 25 år. Hun kommer fra Skedsmokorset i Akershus og er utdannet barne og ungdomsarbeider. For tiden jobber hun i barnehage. Fritiden går for det meste til hunden Kaos, teltturer  i skog og mark, hytta, venner, familie og fiske.

Fiske har hun hatt interesse for siden hun var liten jente. Det var besteforeldrene som gav henne første barnefiskestang en gang de var på hytta.

Trude startet tidlig med fangsten! Foto: Privat

Trude forteller at hun liker å dorge fra båt eller sitte med dupp i rolige omgivelser, gjerne med et bål ved siden av. Fluefiske har jeg lyst å lære, har aldri prøvd det! 

Vi spør hva som driver henne til å fiske. Spenningen! Man vet aldri  når det biter, eller hvor stort som biter på. Det å komme seg ut i friluft. Dorger i ei liten 14 fots aluminiumsbåt med 15 HK. Artig å se dyrelivet langs ved vannet også. Har alltid med hunden på fisketurer, enten på land eller i båt. Han har vært med siden jeg fikk han når han var 10 uker, han blir 6 år i Juli.

Hunden kaos har nok sett noen gjedder før! Foto: Trude Haug

Trude og Kaos nyter solen under gjeddefiske. Foto: Privat

 

Trude forteller at fiske er stas uansett om det er på fjelltur, liten innsjø, havet, bekk eller elv. Jeg får spenningen og lysten uansett. Det jeg også liker med fiske, er at man ikke trenger så fancy utstyr som mange tror. Fiskeutstyr kjøper jeg ofte på salg, både wobbler, sluker, spinnere, dupp osv. Var ute og fisket med en kompis av meg, som har kjempe fancy utstyr som koster en hel del. Vi ble enige om å ha en konkurranse om hvem som fikk mest og størst. Jeg vant! Om vinteren så er det alltid spennende å finne ut om isen er trygg. Fått beskjed av mor at hun ikke vil vite at jeg er på isen, men jeg godt kan si i fra når jeg er ferdig med en pilketur. Jeg tar forhåndsregler altså(!) Er en del venner som ikke forstår at jeg gidder å sitte på isen i minusgrader og fiske, men igjen, er spenninga som trigger meg mest, selvfølgelig en bonus om det blir storfisk!

Pen abbor. Foto: Trude Haug

Har du en favoritt metode innen fiske?  Om sommeren går det mest i dorging fra båt når jeg er på hytta. Da går det mest i gjeddefiske med wobbler.

På vinteren er det balansepilk, maggot, fjærmygglarver og flue.

Beste notering så langt er en gjedde på 10,4 kg.

Hvilke mål og planer innen fiske har du for året 2017? Har for så vidt ingen store mål, eneste målet må være å slå personlige rekorden på gjedde! Tar det som det kommer og koser meg med hele helheten av å være ute å fiske.

Foto Privat

Fiskeavisen takker for samtalen og ønsker Trude lykke til videre. Vi kommer til å følge med på om hun klarer å slå sin pers på gjedde. Følg henne gjerne på Instagram- link HER

Publisert av Raphael Pedersen

[ads2]

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_26]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy