Hjem FiskeFluefiske Hökensås 24.05 – 28.05.2017 Dag2

Hökensås 24.05 – 28.05.2017 Dag2

Av Daniel

Dag to startet tidlig. Eirik sleit tydeligvis med gårsdagens blanking, og spratt (les rant) ut av senga i seksdraget. Jeg er ikke sikker på hva som skjedde før jeg hadde fått meg en slurk kaffe ikke lenge etter syv. Bilen til Jøje hadde stått med kupélysene på så han måtte ha starthjelp fra Pål. I nitiden var Pål og jeg klare og satt oss i bilen for å kjøre til dagens vann. Her går det store fisk, og det selges bare åtte fiskekort i døgnet. Vi hadde fire av dem.

Vel fremme møter vi en hyggelig svenske som etter litt prat gir meg en vannymfeimitasjon. Med flyteline og hurtig twisting skulle det være en killer i det vannet. Godt mulig, men ikke den dagen. Ihvertfall ikke når det er Blankekongen selv som twister. Mulig det var på grunn av den lave vannstanden. Jeg velger å tro det.

Lite vann

Med ferdig rigga stenger var det bare å tusle bortover til en fin bukt. Jeg så et vak like utenfor, og begynte å kaste. Bytta litt på flyt og intermediate og diverse fluer. Ikke noe business. Eirik ropte fra andre siden at han hadde fått en fisk før vi kom, jeg trodde selvfølgelig ikke på han.

Jøje fikk fisk 1,5 kg. Perfekt håving

Pål fikk fisk

Hvor mye veier denna a?

Etter snaue to timer beit det hos Jøje. Han sveiva inn en fin Regnbueørret på 1,5 kg. Ikke lenge etter dro han opp en på 2,5. Nå var det business. Så var det Eirik sin tur. Han fikk opp en skrellkolje, som de kaller det i drammensregionen, på 3 kg. Og da var det duka for lunsj. Jeg ble med Knoll & Tott inn til byen for å spise Pizza. Pål ble igjen for å fiske. Han ville ikke kaste bort verdifull fisketid på denslags.

3 kg

Etter pizzaen svingte vi innom hytta for å hente snella mi med synkeline og kiosken for å kjøpe noen boobies. Jeg begynte å bli sugen på å få fisk.  

3,6 kg ser jaggu tungt ut

Klokken begnte å nærme seg fire da vi hadde kommet tilbake og jeg hadde fått bytta ut intermediaten med en synk 3 på den ene stanga. Etter en drøy halvtime beit det. En Regnbueørret på 1,8 kilo tok den hvite boobien ikke mer enn en centimeter under overflata. Og bestemte seg for å dra avgårde. Jeg er jo ikke vant til å håndtere så stor fisk, og knota litt. Det er greit å holde fingrene unna lina når en sånn rugg drar avgårde. Det var det sykeste jeg har opplevd. Jeg har kjøpt en del Goture kinasneller for å bruke til sjøørret og diverse klasser jeg fisker sjelden med. En gang har jeg fått en snelle som var ujevn i bremsen. Det var denne. Hvorfor jeg ikke hadde byttet over lina aner jeg ikke, men det skulle jeg få angre nå. Det lugga og dro, og bremsen var ikke så lett og få justert, men til slutt fikk jeg ruggen på land. Stoltere mann skal man lete lenge etter.

Morn du! 1,8 kg

Eirik hadde funnet seg et skikkelig høl hvor mesteparten av fisken sto. Han sveiva inn dagens største på 3,6 kg. Jeg skifta taktikk og stilte meg uhøflig nærme Eirik og skifta til en sort Wooly Bugger med orange hode. Da smalt det på igjen. Denne tok flua i en helvetes fart og hoppa to meter opp i været, før den bestemte seg for å dra tyve meter ut til siden i overflaten som en torpedo. Igjen helt urealistisk. Jeg har aldri vært med på lignende. Jeg fikk den opp og veide inn til 2kg.

2 kg

Nok en gang hogg det til. Det må ha vært storebroren til Loch Ness monsteret, for den dro så jævlig avgårde. Etter et par utras røyk lina på grunn av den ujevne bremsen, og jeg sto igjen og banna på land. Men etter en halvtime da neste skrellkolja beit på var den for lengst glemt. Jeg har aldri sett backing før, bortsett fra da jeg legger på snellene, men det fikk jeg denne dagen. Etter flere utras og godt med jobbing fikk jeg dagens største (for meg) på land som veide 2,8 kg.

Største fisken jeg har fått på fluestang

Den største fisken jeg har fått på flue tidligere er en gjedde på 1,5 kg, så dette var nye personlige rekorder på alle plan. Første gang jeg fikk regnbueørret og største fisken på fluestang. Og likevel ikke så stor at den er umulig å slå neste år.

 

Jeg avsluttet med en på 2,5

Så var det Jøje sin tur. Han dro in en smellfeit regnbueørret på 3,1 kg og ikke lenge etter en på 2,5. Jeg avsluttet kvelden med en rugg på 2,5 kg. Fire fisk i håven og en mista var jeg veldig fornøyd med. Jeg husker ikke antallet de andre gutta dro opp, men det var nok betydelig mer enn meg, men who cares. Jeg var dritfornøyd.

3,1 og en meget fornøyd Jøje

 

Etter en håndfull økologiske Carlsberg Non Alcoholic og brødskiver i godt selskap, la jeg meg med et smil om munnen og en øm underarm.

 

_-bård-_

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy