Hjem Intervju En prat med Keiwan Sendosi- Drømmen om egen friluftsbutikk

En prat med Keiwan Sendosi- Drømmen om egen friluftsbutikk

Av Daniel

Alle har en drøm. For Keiwan (25) er det egen friluftsbutikk. Vi synes det er spennende med personer som har guts til å starte butikker nå i nyere tid. Det finnes flere dyktige og lidenskapelige personer som veldig gjerne vil drive butikk og service innen det de elsker. Dessverre er det er ikke bare enkelt å etablere lenger. Folk har mindre penger og derfor blir også de større kjedene valgt som handelssted. Vi skal ikke si at det ikke finnes bra hjelp i kjedene, for det ville være en løgn. Men nisjebutikker er viktig, for ofte vil du finne de beste fagfolk og service i nettopp Nisjebutikkene.  Vi tok en liten samtale med Kaiwan Sendosi som driver Reisegrossisten. Denne nettbutikken tilbyr fine løsninger til camping og friluftsturer. Det liker vi og derfor gjør vi et lite intervju med mannen bak for å høre hvordan han kom frem til nettopp denne ideen.

Foto: Kais Amu

Kan du fortelle oss litt om hvem Keiwan Sendosi er? Og hvor interessen for frilufsliv og fiske kommer fra?

-Jeg heter Keiwan Sendosi er 25 år, bosatt i Oslo og opprinnelige fra Kurdistan.

Interessen for friluftsliv har jeg hatt siden jeg var liten. Jeg vokste opp i Sunndalsøra med fantastisk natur rett utenfor døren og var ofte ute å fisket med familien. Jeg elsker en pulserende og energisk hverdag men ingenting gir meg mer ro i kroppen enn det å være i naturen å koble helt av.

Du har vart utenlands noen år nå. Hvordan ble det gikk det med å ivareta interessen for fiske og friluft da?

-Januar 2015 så flyttet jeg til USA og utdannet med til å bli pilot og amerikanerne er veldig store på fiske og friluftsliv så jeg lærte mye av de to årene i Florida. Mange av produktene jeg har i nettbutikken i dag så jeg første gang i USA.

Var det den Norske naturen som fikk deg hjem igjen?

-USA er et fantastisk land med mye fin natur men ikke i nærheten av hva vi har i Norge. Borte bra men hjemme best, er det ikke det de sier?

Ditt beste minne fra de norskeskoger?

-Mine beste minner er fra fisketurer med pappa i Sunndalsøra! Det er det ingen tvil om. Og i sommer skal jeg tilbake dit for første gang på mange mange år.

Vi vil gjerne høre litt om Reisegrossisten, kan du fortelle oss litt?

-Reisegrossisten er en drøm jeg har hatt lenge. Selskapet ble etablert første gang i 2014 og slått konkurs før lansering. Fem dager etter at jeg kom hjem fra USA så stiftet jeg bedriften igjen og denne gangen hadde jeg med meg alt av erfaring fra tidligere prosjekter som hadde feilet. Som nevnt, prøvde jeg mange av produktene jeg i dag selger i nettbutikken først i USA. Da tenkte jeg umiddelbart at dette var noe jeg kunne ta med hjem.

Hvorfor valgte du akkurat å starte opp med dette?
-Jeg har en stor interesse for friluftsliv og stor tro på produktene. Valget ble enkelt, jeg ville prøve på ny og startet opp igjen høsten 2016

Hvor vil du og reisegrossisten være om 5 år?
Om 5 år, håper jeg at bedriften er en veletablert nettbutikk hvor det blir handel med alt som kan relateres til reise. I tillegg til det jeg driver med i dag så har jeg et annet prosjekt på gang hvor jeg i samarbeid med en gjeng i Maldivene ønsker å starte opp et reiseselskap. Arbeidet der er helt i startfasen og vi er på utkikk etter en investor!

Helt til slutt, så vet vi at du er en racer på sosiale medier. Hvor finner vi deg og reisegrossisten om vi vil følge med på hva du driver med?

-Jeg mener at det er utrolig viktig for alle bedrifter at de er der publikum er. Markedet utvikler seg stadig vekk og hvor dyktig du er til å tilpasse deg disse endringene kan avgjøre om bedriften din blir en suksess eller “failure”.

Reisegrossisten kan du finne på blant annet Facebook og Instagram.

Hendig måte å gjøre opp bål på. Foto: Kais Amu

 

Vi ønsker 25 åringen masse lykke til videre med butikken sin!

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy