Fredrik Lunde Svendsen er en 38 gammel fluefisker og fotograf. Han er kjent for sine flotte fotografier! Her kan dere lese om første dagen fra hans 4 dagers tur etter ørreten.
Forfatter: Fredrik Lunde Svendsen
Jeg våkner i en liten hytte , lufta er tett og jeg siger ut av sengen å beveger meg mot utgangsdøren for å få luft .
I det jeg åpner døren er været ute ganske bra , vindstille å pittelitt tåke .
Jeg setter meg i stolen ute på terrassen å slurper i meg en kopp kaffe i bare boxershortsen!
Det er en fin temperatur , klokka er bare 08.00 å jeg føler ingen behov for å kle meg.
Jeg bor helt ved elvebredden å plassere stolen slik at jeg har utsikt over strekket , ikke en krusning på vannet .. Kjenner fort at forventningene til denne dagen stiger , vi er godt ute i juni måned og ting bør jo begynne å skje .
Jeg er på kaffekopp nr 2 .
Jeg ser et gjerde som går ut i elva , ca 2 meter ut . Det lager en veldig fin matstrøm. Mens jeg studerer strømmen å ser etter insekter legger jeg merke til at det faktisk klekker smått med døgnfluer , det kommer nå ca 3-4 stk i minuttet og antallet øker bare på etterhvert som eg ser
Lenger oppe ser jeg konturen av vakringer , jeg flytter fokus å stirrer oppover til tårene kommer .
Helt ut av det blå kommer det opp en ørret rett nedenfor gjerdestolpen, det var et supvak men vanskelig å bedømme størrelsen på fisken .
Det går 2 minutt så er det et nytt vak på samme plass , så vaker den 3-4 ganger rett etter hverandre og jeg begynner å stresse .
Jeg sier til meg sjøl at nå skal jeg ikke stresse meg opp , jeg skal la den stå å vake litt å se om den velger samme type insekt eller om den tar alt .
Jeg legger merke til at det kommer både steinfluer å døgnfluer å mygg ,og det er faktisk steinfluene den spiser slik det ser ut nå .
Jeg tar opp flueboksen og evaluere steinflue imitasjonene mine , der finner jeg et monster jeg bandt i vinter som vekker troa i meg .En variant av dyret bundet på foam og hanehackle , enkel flue som bør flyte høyt og godt .
Jeg fisker med en 2 delt «Kingfisher Black spider» i klasse 5-6 , 80/90 talls stang som er helt fantastisk .
Slenger på ny fortom , 2.5 stanglengde med 6X i enden.
Kryper frem til vannkanten , sitter på knæra å venter på neste vak med fluen klar til kast .
Mens jeg sitter der begynner jeg å stresse , hodet rister ukontrollert i påvente av vak .
Der kom vaket , denne gangen 1 meter oppforbi gjerde.
Jeg drar ut snøret å starter å kaste lett , jeg må ha 15 meter med snøre ute rekner jeg meg frem til , første kastet blir en meter for kort og jeg frykter at jeg skremte den .
Flua flyter nå nedstrøms 4-5 meter før jeg løfter stanga å kaster et nytt kast , denne gangen litt lenger .Flua flyter fint , den følger strømmen forbi gjerdet, og der ser jeg en nydelig ørret komme opp å ruller seg over «Lundefluen» , jeg skvetter til og gjør et tilslag .
Fast fisk , den spandere et utras å vil midtsrøms .
Jeg får omsider pressa den inn mot grunna igjen å plassere den i håven. Yes! Endelig er vi i gang og Lundefluen leverer
Jeg er fornøyd med dagens start , første fisk i håven før klokka 10 lover bra .
Jeg går tilbake til hytta og spiser frokost.
Etter frokosten endret været seg til ordentlig vestlandsvær , helt som normalt kom det både vind å regn og fisket ble kortvarig , jaggu glad jeg fikk med meg det som skjedde tidligere på dagen. Resten av dagen blåste bort å jeg vandret elvelangs hele dagen uten å finne fisk .
Fredrik fortsetter bloggingen. De resterende 3 dagene dagene kan dere lese om på hans egen blogg lundefluen.wordpress.com
Publisert av Raphael Pedersen 7. Juni 2017