Hjem Fiske Høring – forskrift om fiske i Randsfjorden med ifallende elver og bekker

Høring – forskrift om fiske i Randsfjorden med ifallende elver og bekker

Av Redaksjonen

Statsforvalterne i Innlandet og Oslo og Viken, og Innlandet fylkeskommune legger med dette ut «Forskrift om fiske i Randsfjorden med ifallende elver og bekker, Jevnaker, Gran, Søndre Land og Nordre Land kommuner, Innlandet og Viken» til offentlig høring.

Statsforvalteren i Innlandet ønsker skriftlig tilbakemelding innen 1. desember 2021.

Statsforvalteren i Innlandet har sammen med Statsforvalteren i Oslo og Viken og Innlandet fylkeskommune satt i gang en revisjon av fiskeforskriften i Randsfjorden med ifallende elver og bekker, Jevnaker, Gran, Søndre Land og Nordre Land kommuner, Innlandet og Viken

Storørretbestandene i Norge vurderes som nasjonalt verneverdige. Direktoratet for naturforvaltning fikk utarbeidet et eget forslag til forvaltningsplan for storørret (Garnås et al. 1996), og det er nylig levert et forslag fra Miljødirektoratet til ny «Strategi for bevaring og utvikling av bestander av storørret». Her foreslås det at Randsfjorden blir utpekt som nasjonalt storaurevassdrag, noe som fordrer en enda bedre forvaltning og et vern av aurebestandene i vassdraget. I tillegg har Randsfjorden en unik og storvokst røyebestand som det er viktig å ta vare på.

I arbeidet med revisjonen har det fram til nå vært tre Teamsmøter der fiskeforeninger, grunneiere, kommunene og andre berørte organisasjoner har hatt mulighet til å komme med innspill til forskriften. I tillegg har det vært tre skriftlig uformelle innspillsrunder.

Innspillene er gått gjennom, og vi har utarbeidet et utkast til ny forskrift. Denne sendes nå ut til en høring, og innspill sendes til fminpost@fylkesmannen.no  innen 1. desember 2021.

LES MER, OG KOM MED EN UTTALSE HER.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy