Hjem FiskeHavfiske Lang og hvit desember dag

Lang og hvit desember dag

Av Raphael Pedersen

I bitende kulde la de ut på en 40 minutters båttur en desember dag. Snøen falt og kulden kjentes i både armer og bein. Men premien ble en hinsides god dag med fiske. Hvitskate og flott lange. 

Bjørn Olav Digernes og meg dro ut på fisketur fra Norheim (Karmøy) og hadde en 40 minutters lang tur med båten for å nå fiskeplassen vår. Kulden kjentes godt i både fingre og tær, forteller Magne Vorland til Fiskeavisen.no

5 Hvitskater så lang i livet

Magne Vorland har klart noe som ikke mange har klart før ham. Hvitskate (Rajella lintea)  er nemlig en stor drøm for mange,  og slettes ikke en art alle klarer å lande på stang i løpet av livet.

Fisket startet og Magne forteller videre
Endelig fremme og vi bestemte oss for å teste en ny plass jeg hadde funnet. Minn kotaen plasserte oss perfekt på 330 meters dyp.
Det tok vel ikke mer en 20 minutters fiske før bjørn olav gjorde meg oppmerksom på liv i stanga (da jeg var i full gang med snømåking). Jeg gav fisken 30 sekunder før jeg satt tilslaget. l  andre enden svarte d tungt, men dødt og etter 10 meter med pumping sa jeg  til Bjørn Olav at dette måtte være  skate. Etter en tung sveiveøkt skimtet vi en flat stor hvit en. Vi lempet fisken ombord og fikk veid den.  9.47 kg. ( ny pers ) av 5 hvitskater. Fisken fikk forøvrig livet tilbake etterpå.

Magne Vorland med en hvitskate pers
Foto: Bjørn Olav Digernes

Men fisken Magne Vorland egentlig var ute etter kom senere

Neste nedslipp resulterte i dublett brosme.  Og på nedslippet etter der igjen ble det enda tyngre i enden av stangen. Etter 300 meters tung pumping kom fisken  opp på andre siden av båten, og jeg hører Bjørn si at den er stor. Kleppet å vel berget lange på 21.15 kg. Dagen fortsatte med et par brosmer til før pigghåen var på plass. Da var det bare å skru opp minn kotaen  å dra hjem. Forteller Magne, som oppsummerer med at dette var en kald, men absolutt flott fisketur.

Feit og fin lange!
Foto: Bjørn Olav Digernes

Til info: Hvitskate er som sagt en art som mange ønsker seg (inkludert undertegnede som gjør innlegget) For Magne betyr nok langen mye mer enn hvitskaten.. ironien her er vel nettopp det at når man ikke prøver så får man?! (he he)

Takk til Magne Vorland som delte historien sin med oss, og gratulerer med ny pers og flott lange!

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy