Hjem Fiskeguider Hvordan binder du en Ribbon Saltwater Shrimp

Hvordan binder du en Ribbon Saltwater Shrimp

Av Redaksjonen

Ribbon Saltwater Shrimp, er en flue som ble oppfunnet av Barry Ord Clarke. Det er en flue som er ganske enkel å binde, samtidig som den er både naturtro og holdbar. I tillegg kan den få fisken til å bite. Med andre ord, en flue som er verdt å ha i flueboksen.

Foto og bindebeskrivelse av Hans Nielsen, justgone.fishing

Gjør klar organza hackle

Dersom du ikke allerede har det i samlingen av bindematerialer kan du kjøpe Organza Ribbon på ebay for noen få dollar. Du kan få tak i det i flere farger og bredder. Jeg bruker en med bredde på 1 tomme. Fargen jeg har på denne flua er cream/khaki, men den fungerer også godt med rosa, oransje, hvit eller oliven.

Ta en remse med Organza Ribbon og del den diagonalt slik at du får et tapert hackle.

Bruk en nål til å løse fibrene som går på langs av hacklet. Spar på fibrene du drar ut siden disse skal brukes til halen på flua.

Bindebeskrivelse av Ribbon Saltwater Shrimp

Sett kroken i bindestikka. Jeg bruker en Daiichi 2546 i størrelse 2. Du kan også bruke andre saltvannskroker og binde flua i andre størrelser. Jeg pleier å binde denne rekeimitasjonen i størrelser mellom 6 og 2. Bindetråden er Veevus 10/0 i hvit. (Flua kan få fine effekter dersom du bruker en bindetråd i andre farger eller lager en underkropp med for eksempel Pearl tinsel.) Bind inn tråden nær krokøyet og dekke kroken til du har tråden i krokbøyen.

Bind inn de løse fibrene du trakk løs fra Organza hacklet. Jeg pleier å bruke krokspissen som referansepunkt for hvor jeg skal stoppe innbindingen.

Bøy fibrene som går fremover bak og bind de inn.

Legg på en dråpe UV lim nede ved innbindingspunktet. La limet trekke inn i halen og spre den vertikalt før du herder limet med UV lyset.

Bind inn Organza hacklet med den brede delen først. Hacklefibrene skal peke opp.

Gjør 2 – 3 runder med hacklet og bind det av på siden. Ikke klipp det av siden det også skal brukes til å hackle resten av flua.

Bind inn øynene på flua. Her bruker jeg Easy Shrimp Eyes i Fluo Orange. Ta bindetråden frem til krokøyet og spar litt plass til å binde inn hacklet og lage et lite hode.

Gjør noen åpne runder med hacklet for å lage kroppshacklet på flua. Bind av ved hodet og klipp bort resten av hacklet.

Spre hacklefibrene som er på toppen av flua til sidene og ned. Plasser en dråpe UV lim ved festet til øynene for å sikre disse og for å få noen av fibrene fra den første runden til å være rettet oppover.

Bygg opp et ryggskjold med UV lim.

Trim halefibrene slik at disse får riktig lengde og form. De lengste fibrene kan være rundt 2x kroklengden.

Her kan du  lese mer om fluebinding fra Hans Nielsen.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy