Hjem Fiske Kjempe stor uer tatt på nesten 10kg!

Kjempe stor uer tatt på nesten 10kg!

Av Daniel

Foto: Nordic Sea Angling

Erik Axner fra Sverige jobber for Nordic Sea Angling som guide, men mesteparten av tiden blir brukt inne på kontoret. Så når han endelig får dratt ut selv for å fiske er det ekstra kult forteller han til oss i Fiskeavisen. 

Noe mindre kult var det heller ikke da han fikk denne kjempe ueren på kroken ved Risøysundet som ligger ved Andøya i Nordland. Ueren veide 9660 og var 81 cm lang. Dette er en av de største som har blitt tatt på stang noensinne. Verdensrekorden 12,14kg og er tatt på en oljeplattform i Nordsjøen.

Siden Erik kom til Norge har han drømt om å få en Trofé fisk. Etter mye titting på kart og en liten drøm om Eggakanten, nord for Gavlfjorden, så gikk turen ditt 7. august. Flotte forhold med 1 M/S og vann rolig som et speil satte de kursen utover. Etter et kort stopp der de måtte fiske litt makrell som de skulle bruke til agn dro de til sin første plass. Et undervanns fjell som var markert på sjøkartet, men til deres store skuffelse var ikke sjøkartet riktig, så de fant ikke noe fjell. Det tvingte de til plan b. Etter å ha fisket på 300-400 meters dybde og fanget flere uer på 5-6,6 kg., så hugde det til i stanga igjen og da var det bare å sveive opp, men denne oppførte seg ikke som en vanlig uer. Det var ikke før det var 10 meter igjen og overflaten ble ødelagt av en enorm fisk Erik innså at dette var noe ut av en annen verden. Det var ikke før fiskemakker’n Mats fikk fisken ombord Erik skjønte hva som hadde skjedd og jublet. Når de veide fisken i båten veide den hele 9 kg, men når de kom i land og fikk kontroll veid, viste vekta hele 9660 gram forteller Axner til Fiskeavisen.

Når vi spør om hva neste trofé fisk blir virker det som Erik ikke har rukket å tenke alt for mye på det, men kan røpe at det er nok havskatt som ligger øverst på lista nå. Om han ikke rekker å lure den i år, så er målet å ta den neste år.

Vi gratulerer Erik med denne flotte ueren og ønsker han skitt fiske videre!

Foto: Nordic Sea Angling

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy