Hjem Nyheter Krafttak for kysttorsken

Krafttak for kysttorsken

Av Redaksjonen

Høyt fiskepress, bunntråling og andre miljøutfordringer er viktige årsaker til at flere fiskearter har hatt en sterk tilbakegang i Oslofjorden.

Pressemelding fra Miljødirektoratet – Publisert 28.01.2021

Det viser sluttrapporten fra prosjektet «Krafttak for kysttorsken».

Bakgrunnen for prosjektet er at kysttorsken er på et historisk lavmål, og fiskebestander som lyr, sei, hvitting og torsk er sterkt reduserte i Ytre Oslofjord.

Bak samarbeidsprosjekt står Færder- og Ytre Hvaler nasjonalparker, Vestfold- og Østfold fylkeskommuner, Havforskningsinstituttet, Fiskeridirektoratet og Miljødirektoratet, i samarbeid med yrkes- og fritidsfiskere.

Fortsatt livsgrunnlag for torsk og andre fiskebestander

Målet med prosjektet var å skaffe økt kunnskap om økosystemet og fiskebestandene, og prøve ut tiltak for å øke torskebestanden i fjorden.

Rapporten sier det fortsatt er livsgrunnlag for torsk og andre sterkt reduserte fiskebestander i ytre Oslofjord. Det er ikke data i prosjektet som tilsier at skarv og sel er viktige årsaker til torsk og andre fiskearters tilbakegang.

Les mer:

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy