Hjem Nyheter Løvenskiold trekker seg fra styret i OFA

Løvenskiold trekker seg fra styret i OFA

Av Redaksjonen

Løvenskiold-Vækerø, en av to store grunneiere i Oslomarka, trekker seg fra styret i Oslomarkas Fiskeadministrasjon. Det ble klart under årets årsmøte.

Oslomarkas Fiskeadministrasjons årsmøte ble avholdt digitalt 25. mars 2021. Der ble det kunngjort av Løvenskiold-Vækerøs representant at de med umiddelbar virkning ville trekke seg fra styret i OFA, skriver Lars Nilssen, som var tilstede under møtet.

Administrasjonen er ansvarlig for å kultivere innlandsfiske i store deler av Oslomarka, hovedsakelig på vegne av Oslo Kommune og Løvenskiold. Begge grunneiere ønsker omorganisering av dagens forvaltningspraksis. De mener OFA har uttalt og handlet mot grunneiernes ønsker og meninger. 

Dette skal være grunnen til at Løvenskiold trekker seg. De sier samtidig opp den avtalen de har med Oslo Kommune om leie av fiskeretten, og avtaler med OFA rundt hytteutleie, båter og kjøring i området. Det betyr i praksis en avvikling av hyttebruk og innsamling av båter. 

Ingen konsekvenser for fiske

Til Fiskeavisen bekrefter konstituert daglig leder i OFA, Bjørn Torp, at situasjonen ikke vil ha noen konsekvenser for fiske i området.

– Dette får ingen konsekvenser for fiske i Oslomarka, skriver han i en e-post. 

Fiskeavisen har forsøkt å få en kommentar fra Løvenskiold, men har ikke fått svar. 

Oslo Kommune vil i samarbeid med både Løvenskiold og Bærum kommune sette sammen et nytt avtaleforslag til OFA. Løvenskiold har uttalt at de ønsker et fortsatt samarbeid, både med Oslo kommune og mindre grunneiere. Men større krav vil måtte settes til hvordan OFA drives i framtiden. 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy