Hjem Fiske Magne (15) fikk en stor og gammel røye på første forsøk

Magne (15) fikk en stor og gammel røye på første forsøk

Av Redaksjonen

Familien Røsberg Jacobsen fra Narvik tok med seg teltet og dro inn på vidda i indre Troms for å isfiske litt. Magne (15) skulle få oppleve sin første ordentlige isfisketur, en isfisketur han neppe kommer til å glemme med det første.

Dagen før storfangsten hadde Magne fått en røye på 2,2 kilo og var meget fornøyd med den.

– Jeg hadde fått røye på 2,2 så tenkte turen var komplett etter det, forteller den nye isfiskere til Fiskeavisen.

Dagen etter skulle by på større fisk og en enda morsommere opplevelse.

– Sto opp neste dag og spiste god frokost mens svigerbroren min var tidlig ute og fisket. Han tok opp fisk hvert minutt og hver på 70 gram. Jeg dro ut jeg også, fikk napp rimelig kjapt og tenkte at dette var en sånn middels stor fisk.

Men det var ikke noe middels stor røye som hadde tatt den røde maggoten til Magne. Det var en stor og gammel røye som skulle hilse på.

– Det var ikke før jeg så fisken i hullet at jeg så at den var gigantisk. Fisken var slapp på grunn av alder og skader så det var ikke en tøff kamp. Dro fisken rett opp av hullet og skjønte da hva jeg hadde gjort. Fikk noen artige reaksjoner fra turfølget der jeg ble kalt pd (pung djævel), og dette fortsatte resten av turen.

Det skulle ikke ta mer en tre minutter før Magne hadde fått opp den gamle røya på 2,8 kilo.
Med nok en stor røye, fikk Magne et nytt navn i familen.

Storesøster Margrete ble litt sjalu etter å ha tatt med lillebror på sin første isfisketur. Hun og mannen hadde neppe trodd den nye isfiskeren Magne skulle slå deres personlige rekorder på isen.

– Det var jo utrolig gøy. Vi har jo lenge snakket om å ta han med på tur for å prøve å vekke fiske og friluftsintenteressen hos han. Vi har jo fisket aktivt selv i mange år, og vet at det kan kreve mye tålmodighet for å få de skikkelig store opplevelsene. Hadde virkelig håpet at han skulle få en en god start, men at det skulle bli så bra som det ble hadde vel ingen trodd. Og kontrasten ble jo veldig stor når vi bare fikk smått og han dro opp 3 flotte røyer. Man må jo innrømme at man blir litt frustrert når han på første tur slår begge vår pers på isen, men samtidig er det bare å glede seg over opplevelsen og at vi fikk ta del i det. Så blir det nok flere turer der vi får ta opp kampen, forteller storesøster til Fiskeavisen.

Magne var rimelig i sjokk den dagen og prøvde å forstå hvor sjeldent dette var.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy