Hjem FiskeIsfiske Endelig satt drømme-røya

Endelig satt drømme-røya

Av Redaksjonen

Etter at Dennis Ulmo hadde sett en rekke bilder av store røyer på videoer og bilder, så bygde det seg opp en indre drøm om å greie å få en sikkerlig rugg selv. Det viste seg at det skulle ligge ufattelig med fisketimer bak det hele, men endelig satt den!

– Jeg var på tur med jakt og fiske klassen på Alta folkehøgskole. Lærern vår, Aleksander Hansen, hadde fortalt oss at det fantes stor røye i dette vannet. Jeg hadde gjort mye undersøkelser om vannet før vi kom dit, og funnet en fin grunne ganske langt ute på vannet jeg hadde trua på.

Anders og Steffen fra samme klasse, ble med på den delen av vannet Dennis hadde sett seg ut. Der lagde de sin egen fiskecamp, et godt stykke unna resten av klassen.

– Vi satte ut en god del sniker. Snørene festet vi til noen kvister vi satte ved siden av hullene, så vi lett skulle se om vi hadde fisk på. Etter å ha fått noen røyer med en snittvekt på rundt halvkiloen, roper Steffen at det er fisk på ene sniken jeg har satt ut.

Hele gjengen fryser til, og plutselig ser de hele kvisten bøyer seg ned mot hullet. Da forstod karene at denne var en fisk med bra størrelse, så de løper bort. Dennis huger til, og starter selve fighten fisken.

– Røya starter med å dunke mot bånn, før den drar til med et skikkelig utras. Stikka holdt på å bli dratt med ned i hullet, men jeg fikk akkurat tak i den. Etter flere tilsvarende utras, og 10 min senere, kjenner jeg at den begynner å bli sliten.

Les også: ISFISKE I JUNI GA REKORD RØYE PÅ 5,5 KILO

Bilde av den flotte røya til Dennis Ulmo – Foto Privat

Problemet da var at det var så kaldt (-15°), at Dennis hadde mista følelsene i fingrene sine.

– Jeg dro til litt og kjenteat hodet til fisken kom opp i hullet. Når jeg så hodet til fisken, fikk jeg helt fiskeskjelven. Nå tenker jeg ikke på annet enn at denne røya, er den jeg har drømt om å få så lenge. Jeg prøver å få tak i hodet, men siden jeg ikke hadde følelse i fingrene, var ikke dette så lett. Til slutt fikk jeg tak i ene gjellelokket og fikk løfta røya opp.

Les også: MAGNE (15) FIKK EN STOR OG GAMMEL RØYE PÅ FØRSTE FORSØK

Når røya endelig kommer opp av isfiskehullet, blir det full jubel hos hele kompisgjengen.

– Jeg vet egentlig ikke helt hva som gikk gjennom hodet mitt da, eneste jeg klarte å gjøre, var å hyle av glede. Heldigvis hadde jeg de to vennene mine ved siden av meg, som hylte akkurat like mye av glede på mine vegne. Akkurat der og da føltes det ut som om at hele verden kunne høre oss.

Jubelropene fra Dennis og kompisene

Selv med vonde fingre, kunne Dennis trøste seg med en strålende fangst og masse gratulasjoner fra hele klassen.

– Etter et par minutter ga adrenalinet seg, og jeg kjente hvor kalde fingrene mine var. Heldigvis hadde jeg kompisene mine der, som hjalp meg med å få varmen tilbake. Røya ble tatt med tilbake til resten av klassen, og gratulasjoner kom fra alle kanter. Det gjør en slik opplevelse så sinnsykt mye bedre, når man har en gjeng herlige folk rundt seg, som er glad på dine vegne.

«Denne natta sov Dennis med et godt smil om munnen.»

– Når jeg la meg den kvelden klarte jeg ikke slutte å smile, og var ekstremt glad for at en drøm man har hatt i mange år endelig ble oppfylt!

Dennis er nok ikke alene om å drømme om disse flotte røde fiskene, som det legges bilder og videoer av på nett. Helt til slutt, fikk vi Dennis til å fortelle litt om bakgrunnen for hvorfor han nettopp har drømt om en stor røye. Han forteller da;

» Fra jeg har vært liten har jeg alltid vært interessert i fiske. Det starta med makrellfiske på kysten, og deretter ørretfiske på innlandet.

Når jeg skulle begynne på videregående skole, fant jeg ut om Sportsfiskelandslinja på Grong vgs. Jeg søkte meg dit for å videreutvikle fiskeinteressen, og for å møte folk på min alder med samme interesse. Her ble jeg introdusert for isfiske etter røye, og jeg fikk tidlig dilla.

Det ble aldri no stort på meg da, men jeg så på bilder og filmer fra YouTube at det var mulig å få noen skikkelige kubber opp fra isen. Deretter begynte en jakt etter storrøya, som varte i flere år, uten no særlig resultat.

Fram til i år var persen på røye 7 hekto. Etter noen turer nå i vinter, fikk jeg opp en røye på 1kg. Jeg var fortsatt ikke helt fornøyd. Jeg ville ha en skikkelig kubbe, som jeg hadde sett så mange andre få.»

Les også: KIKKFISKE ETTER STORRØYE PÅ BLANK OKTOBER-IS

– Derfor var det så sinnsykt digg når man etter mange år med intens fisking, endelig fikk opp røya man har drømt om , avslutter Dennis til Fiskeavisen.

Røya ble nøyaktig veid når de kom hjem, og hadde en vekt på 2,5 kilo.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy