Hjem FiskeArtsfiske “Målet er 100 arter på stang i Norge før jeg blir 18”

“Målet er 100 arter på stang i Norge før jeg blir 18”

Av Daniel

“Målet er 100 arter på stang i Norge før jeg fyller 18” Forteller Daniel Andersen (17) fra Skien i Telemark.

Det hele startet i 2015. Det var det året han ble bitt av artsfiske basillen. I mellomtiden har Andersen vært et år på folkehøyskolen 69 Grader Nord . Der ble det nok av fiske, men året bydde kun på 1 ny art i form av kloskate (Amblyraja radiata)

Han forteller om et minnerikt og flott år på folkehøyskolen, men det store “artsracet” han har satt i gang nå i etter skoleslutt er virkelig imponerende. Det har blitt 6 nye arter og de siste har han fått på bare noen dager.

Slik skal det “gjørs”
foto: Chris Andrè Marthinsen

Som artsfisker må man være en allround fisker. Fisk fra både sjø og vann skal lures opp. Akkurat nå mens vi prater med Daniel, er han på en artsfiske runde på Østlandet. Turen har så langt gitt ham stam, gjørs, ørekyte, regnbueørret og brasme. Listen hans teller pr dags dato 96 arter og målet nærmer seg. Dersom alt går etter planen, skal sik, asp og harr opp før søndag.

Daniel blir 18 år i mars 2018. Med den flyten han har nå, så ser det ut som målet hans skal være innen rekkevidde.

Fiskeavisen.no ønsker ham lykke til og skitt fiske videre. Vil dere følge ham i målet til 100? Alle bildene hans blir lagt ut på Instagram kontoen instagram.com/danceonthesky/

Daniel ønsker å rette en takk til sin farmor, som kjører ham rundt på denne “galskapen”. Hun er forøvrig også fotografen på bildene under.

 

 

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Daniel Andersen (17) er helt i 100! - Fiskeavisen.no 20. juni 2017 - 13:40

[…] «Målet er 100 arter før jeg blir 18»  […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy