Hjem Fiske Meitefiske etter gjedde ga resultater

Meitefiske etter gjedde ga resultater

Av Redaksjonen

I fjor var det en kompisgjeng som la ut flere bilder av kjempe store ørret de hadde fått på isen, denne gjengen var Team Predator Adventures. Kompisgjengen har også kommet seg på isen i år, i helgen skulle de prøve å lure gjedda. Disse dyktige isfiskerne greide selvfølgelig å lure den også.
Den største gjedda var på hele 8,5 kilo. Du kan se hele videoen fra turen lenger ned.

– Alle i teamet bor i nærheten av Gjøvik så vi fisker veldig mye i traktene rundt også på gjedda. Vi har meitet etter gjedda på isen i over 10 år så vi begynner å få ganske mye erfaring på området. Mengden på utstyret begynner også å bli litt mye. Vi har med oss: stenger på ca en meter, multisneller med telleverk, elektroniske nappvarslere, tripod (stativ for å holde stenger og nappvarslere unna snøen og avkrokningsmatte (for å skåne fisken mot snøen og for måling. Veienett, ekkolodd for å finne agnfisk og kanter/grunner der vi ikke er kjent, motorborr, slik at man kjapp og enkelt kan lage stort nok hull på kort tid, og til slutt – pulk for å få med seg alt frem og tilbake, forteller Even fra Team Predator Adventures til Fiskeavisen.

Se også når gjengen fikk en ørret på 6,5 kilo her.

Kan du fortelle litt om dagen også?
– Dagen begynte i lysningen ca kl 0830. Litt over ni var alle stengene uti med agnfisk på. Det ble masse venting, en god plan når man venter er å fiske litt abbor eller annen agnfisk. Vi fikk litt ekstra påfyll av “agnfiskposen” utover dagen. Vi pleier å si at storgjedda biter på når vi fyrer opp bålet og det skjedde i dag også! Det er nok sikkert ikke tilfeldig. Vi pleier å fyre opp bålet på den lyseste tiden på dagen og da er det også mest jaktlys til gjeddene.

Når vi hørte nappvarsleren pipe løp vi bort. Jeg med kamera og matte. Mens Glenn løp bestemt bort til stanga og gjorde tilslaget. Vi skjønte fort det var en bra fisk og det ble en nokså lang fight, men den kom opp til slutt! Jeg tuller ikke når jeg skriver dette, men 2 minutter etter vi hadde sluppet den første uti igjen, beit nummer 2 på for dagen, denne var litt mindre (5,5 kg). Det ble noen hektiske minutter.
Vi kjente faktisk ikke noe mer etter det.

Har du noen tips til andre som vil prøve å finne stor gjedda?
For å finne store fisker er det første jeg tenker på å vente. Finne plasser der det er markante grunner eller kanter hvor storfisken kan jakte på agnfisk. Hvis vi ikke er kjent kan å oppsøke agnfisk med ekkoloddet være en god plan.

Ikke glem å følg gjengen i sosiale medier.
Facebook
Youtube
Instagram

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy