Hjem Fiske Nå får det være nok! Vi drar til Finnmark på fisketur

Nå får det være nok! Vi drar til Finnmark på fisketur

Av Annonse

Foto: Kristan J. Vabø

Når Mia var ung lærte hun at dersom man skal lykkes med fiske så må man være tålmodig og aldri gi opp, men etter flere år med småfisk var grensen nådd for Mia. Hun har fisket på Sørlandet med all sin idyll, men nå vil hun reise til Finnmark for å prøve seg på storfisk som trolig er i verdensklasse.

Mia Heum (23) fra Arendal er over middels interessert i jakt og fiske. Hun har mange følgere på Instagram hvor hun legger ut bilder fra sine jakt- og fisketurer. En av hennes store lidenskaper er fiske, men hun er også en aktiv jeger og har en liten Dachshund som heter Tundra og som på sikt skal bli en rådyr- og harehund

Fiske på Sørlandet

Fiske på Sørlandet kan være utrolig gøy og det finnes mange fantastiske perler der. Det er få steder i Norge som kan måle seg med Sørlandsidyllen og den vakre naturen som byr på så mange nydelige naturopplevelser. Mia glemmer ofte å trekke inn pusten når hun skal fortelle om jakt og fiske på Sørlandet, det er noe av det beste hun vet. Nå har hun derimot gått litt lei av all småfisken som hennes fiskesteder byr på og har lyst å prøve seg på større fisk. Hun har sett på YouTube og snakket med mange erfarne fiskere, og alt tydet på at det var Finnmark som var tingen dersom man søker noe som Sørlandet ikke kan by på.

Studer fisken på bilde nøye… Jeg får ca. 15890 slike i løpet av en sesong her på Sørlandet …Føles det kjent

Etter mange søvnløse netter og mange timer med fiskeabstinenser har Mia endelig bestemt seg for å gjøre som mange før henne, nå skal hun reise til Finnmark for å oppleve storfisk. Selv om det var en stor beslutning for henne så er hun rimelig sikker på at dette blir en tur med minner for livet. Finnmark, here we go!

Fiske i Finnmark er fantastisk

Fiskeopplevelser i Finnmark er kjent for de fleste som driver med sportsfiske og mange som også har opplevelser fra Kolahalvøya foretrekker Finnmark. Mange steder er det ikke uvanlig å få fiskespisende ørret over 5 kilo. Noen områder er blitt så populære at man har måttet innføre fiskeregler som er noe lik andre steder i Norge, eksempelvis at den største ørreten må slippes fri. For sportsfiskere er ikke dette ukjent og de aller fleste syns at det er greit å praktisere fang og slipp metoden.  Mest sannsynlig vil det være særdeles viktig at dette blir gjort dersom Finnmark fortsatt skal være et like bra fiskeområde om 20 år frem i tid.

Når Mia søkte fisketurer til Finnmark så fant hun fort Norvilt som organiserer flere pakkeløsninger for sportsfiskere. Mia har valgt den vanligste turen som går til Kautokeino og hvor fiskegruppen bor i hus under hele oppholdet. Da reiser man til fiskeområder daglig med bil, ATV, elvebåt eller til fots. Denne turen er rimelig og passer de aller fleste.

Norvilt arrangerer guidede fisketurer til Finnmark og Troms som deles gjerne inn i tre kategorier. Den vanligste turen er guidede turer i Kautokeino til fiskeområder innen rekkevidde til fots. Pakkeprisene er rimelige og passer til de aller fleste.

Til sportsfiskere med litt høyere krav flyr Norvilt helikopter til hemmelige fiskevann langt fra sivilisasjonen. Dette er fiskevann som er utilgjengelig for folk flest og her får man prøve deg på røye med en snittvekt på nærmere par kilo. Denne turen egner seg best for de som ønsker å bruke tiden på fiske i stedet for flere dagers vandring for å nå fram til destinasjonen og personer som ikke har noe i mot å bo ved fiskeplassen i teltleir.

For personer som ikke bryr seg om bagateller som prislappen arrangerer Norvilt ”all inclusive”- turer hvor gjestene hentes fra lufthavn og flys til 250m2 hytte med egen kraftverk langt fra sivilisasjonen. Gruppen får også egen mesterkokk som er blant verdenstoppen, all mat og drikke er inkludert, samt fiskekort på laks, harr, ørret, gjedde osv. Prisen er over kr. 200 000 for 4 personer og skreddersys som en spesial-bestilling til spesielt interesserte.

Foto: Kristan J. Vabø

Søker en med stor eventyrlyst

Mia har allerede reservert en ukes tur til Finnmark og kunne tenkt seg selskap til denne turen. Alle eventyr blir mer moro når man er flere og derfor ser hun  etter deg som er over middels interessert i fisketurer og nye opplevelser.

”Jeg har allerede booket en uke i juli hos Norvilt.com – og kunne tenkt meg litt selskap på denne turen. Vil du være med meg?”

Hvis du kunne ha tenkt deg å følge med Mia på fisketur til Finnmark  kan du kontakte henne på telefon 901 99 533 eller e-post mia.heum@hotmail.com. Faks har jeg dessverre ikke, sier Mia med glimt i øyet.

Det er ikke alltid at tålmodighet fører til resultater, det har Mia funnet ut og det er kanskje den viktigste lærdommen et menneske kan få. Dermed blir det fisketur til Finnmark for første gang og det blir neppe siste gang.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy