Hjem FiskeHavfiskeKystmeite Noen timer med skate i blikket

Noen timer med skate i blikket

Av Lasse Bøe

For et par uker siden tenkte vi at det var på tide å åpne skatekontoen for 2019. Værmeldingen var lovende for en ettermiddag med store agn etter piggskatene vi vet finnes i området.

Av Lasse Bøe

Fremme ved plassen begynner den møysomme delen med kystmeite. Utstyret skal ut av bilen og bæres ut til det utvalgte stedet. Stenger, sekker, bøtte med agn, proviant, klær, støvler, kamera, tripoder. Listen blir fort lang over hva som skal med på noen skatetimer, og med litt bannskap finner vi nok hender og rygger til å bære alt ut på plassen også.

Ronny rigger opp for skatefiske. Foto: Lasse Bøe

Ronny var først ute med å melde om aktivitet, men siden jeg hadde funnet det for godt å lete etter blåskjell til flyndremeite senere, var ropinga retta mot et kort run på en av mine akkarpølser. Det som hadde fattet interesse for agnet, var likevel borte når jeg stramma opp.

Et skateagn slik det skal se ut: stort, grisete og dryppende. For anledningen kjørte jeg med to store Surgifixpølser med noe så sært som akkarinnvoller… Foto: Lasse Bøe

Døsinga i sola mens man venter på napp er sjeleransakende, sterkt søvndyssende og usedvanlig avslappende. Likevel må man opp av dvalen av og til, som da Ronny meldte om sin første kontakt for dagen.

Et langt, rolig run, som blir fulgt opp av tyngde ved tilslaget, er en sterk indikasjon på at det er skate i andre enden. Foto: Lasse Bøe

Kampen med det som har tatt agnet til Ronny var hverken nervepirrende eller actionfylt, men vi var temmelig sikre på skate, begge to. Og skate var det.

På nærdistanse fisker vi utelukkende glidende etter skate, og denne gangen var det en liten sak på snaue halvannen kilo. Legg forøvrig merke til glidebommen. Foto: Lasse Bøe
Ronnys første skate for året. Foto: Lasse Bøe

Med skatekontoen offisielt åpnet, var turen i utgangspunktet godkjent. Etter en stund melder Ronny om ny fisk på gang, og selv om den lille sandflyndra ikke ga store kampen på grovt utstyr, er det alltid digg når man har fisk i andre enden.

Det tar litt tid før jeg er i borti fisk, men at Ronny har ei sandflyndre og ei piggskate på land, blir jeg ikke nevneverdig stressa av. Det går en stund før jeg kroker min første fisk for dagen, også dette ei piggskate.

Liten og søt. Fisken altså. Foto: Ronny Breivik
Ingen tvil om at denne fisken foretrekker å lete etter mat på bunnen, hvertfall. Foto: Lasse Bøe

Ronny får ei skate til, før jeg kan melde om ei sandflyndre på flyndrestanga mi, som fisker tackelet sitt rett utenfor tangbeltet.

Sandflyndre i halvkilosklassen er en hyppig bifangst under skatefiske hos oss. Foto: Lasse Bøe

Det nærmer seg hjemreisetur, og Ronny mumler noe om å hente kidsa et eller annet sted. Midt i den siste kaffekoppen runner det fra den ene stanga mi, og ei ny skate melder sin anmarsj.

Ronny begynner å bli dreven i håndlanding av piggskate. Foto: Lasse Bøe

Raskt oppsummert ble den totalte fangstprotokollen seks skater, der Ronny ble skatekongen med sine fire og ei sandflyndre. Selv så jeg meg fornøyd med to piggskater og ei sandflyndre.

Det er vår!

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy