Hjem Fiske VÅRDREGGEN på Mjøsa er over – Hele 77,35kg ble veid inn

VÅRDREGGEN på Mjøsa er over – Hele 77,35kg ble veid inn

Av Redaksjonen

VÅRDREGGEN er over for denne gang. Vi tok en prat med Jens Haugen fra Hamar Fiskerforening. Haugen forteller oss om hvordan det gikk og sendte oss noen bilder.

Hva er dregging?
Trolling er i prinsippet det samme som dorging, eller dregging som det kalles i innlandet, der en trekker en eller flere sluk(er) med båt. -Kilde: Trollingadventure.no

Lørdag 3 juni-kl 20 gikk start skuddet på Mjøsa. De 40 påmeldte båtene, kunne se frem til 12 timers fiske, under flotte forhold. Lite vind og bølger gjør det veldig trivelig ute på Mjøsa. Søndag morgen klokken 07:00 startet innveiing og det ble veid inn hele 29 fisk med en total vekt på 77,36 kg. Det gir en snitt vekt på 2,67kg. Største fisk gikk til TEAM FJØRHANEN med en fin punding på 6890gram.TEAM ENGELSTAD som stakk av med premiepotten på hele 5.000.- hadde en totalfangst på 11570g. 17 av de 40 båtene fikk fisk.

Størst totalt vekt. Bilde tatt av: Hamar Fiskerforening
Størst fisk. Bilde tatt av: Hamar Fiskerforening
Bilde tatt av: Hamar Fiskerforening

Fiskeavisen spør Jens Haugen fra Hamar Fiskerforening om hvorfor de arrangerer Vårdreggen. Han svarer at, Hamar Fiskerforening er en ærvedig fiskerforening med en lang historikk som strekker seg helt tilbake til 1896. For oss er det viktig å forvalte kulturarven som ligger i ørretfiske på Mjøsa. Konkurransene er med på å sette fokus på hva dette fiske er. Det er fine knutepunkter for medlemmer i fiskerforeninger rundt Mjøsa. Det var gledelig å registrere økt antall båter i år.

Resultatene finner du her:

[ads2]

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Mjøsa Ørretfestival har 30 års jubileum i år! - Fiskeavisen.no 17. mars 2019 - 21:58

[…] Les også: VÅRDREGGEN på Mjøsa er over – Hele 77,35kg ble veid inn […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy