Hjem Nyheter Nyhet fra Portugal: Miljøvennlig sneakers av Hamp

Nyhet fra Portugal: Miljøvennlig sneakers av Hamp

Av Annonse

Sponset innlegg.

I Portugal har en knippe entreprenører designet sneakers av Hamp. Resultatet er en sko som er miljøvennlig, bærekraftig og vanntett – i tillegg til å bare se bra ut.

Hamp er et materiale med stort potensiale. Det er sterkt, miljøvennlig & bruker tre ganger mindre vann enn vanlig bomull. Hamp-fibrene trenger 2,123 liter vann per kilo, samtidig som bomull trenger 9.75. I tillegg har vekst av Hamp minimal påvirkning på jorden den produseres på.

Hampfibrene anvendt i sko-produksjon resulterer også i en 100% vanntett sko, som passer like bra på byen som den gjør i skog og mark.

DopeKicks har tatt steg for å gjøre skoen så miljøvennlig som overhode mulig. Derfor er alle sålene produsert med resirkulerte, gamle såler fra andre skomerker.

– Sålene våre er lagd av de gamle skoene til konkurrentene våre

Innersålen er på sin side produsert av kork fra barken på Portugisiske Eiketreet.

Produsert i Portugal

I dagens marked er 90% av alt fottøy produsert i Asia. DopeKicks valgte å produsere sine sko i Portugal for flere grunner. Den lokale sko-industrien er stor og har levert produkter til verdens største merker i en årrekke. Kvaliteten er god, og ved å velge fair trade produksjon kan de være sikre på at produksjonenes arbeidere jobber under gode forhold, både i miljø og lønn.

Les mer eller bestill DopeKicks her.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy