Hjem Fiske Odd på 101 år fikk laks på over 15 kilo

Odd på 101 år fikk laks på over 15 kilo

Av Redaksjonen

Odd Borlaug på 101 år doblet sin personlig rekord i dag med en laks på 15,8kilo i Vikja.

Etter at vi ble tipset om at Odd på 101 år hadde fått storfangst, tok vi kontakt med Morten Jacobsen. Han driver en fiskeutstyrsbutikk ved siden av elva. Han hadde fått høre at Odd hadde fått på stor laks, så han måtte ut å se.

Morten forteller at det var veldig moro å stå å se på laksen, mens den tømte snella flere ganger.

– Det ble litt tungt for Odd, så han fikk hjelp med å få inn laksen etter hvert. Jeg er litt usikker på hvor lang tid det tok da jeg ikke var der da den hugget i, men det tok om lag 40 minutter til en time før laken var på land.

Bilde tatt av Morten Jacobsen

Odd kom innom butikken i fjor for å investerte i nytt fiskeutstyr.  Det skulle vise seg å være en god investering, da han fikk en laks på 4,2 kilo i går, samt denne, en hannlaks på 116cm og 15,8kilo.

Laksen ble tatt på en 27 gram kobber møresild med svart rygg.

Morten kan fortelle at Odd startet å fiske laks i elva i sine «eldre» dager. Det var ikke før i 1992 da elva ble åpen for alle, at Odd bestemte seg for å begynne å fiske der. Etter det har han fisket hver sesong, og blitt æresmedlem i elva. Det ble han for over 10 år siden. I 2017 var NRK tilstede under hans 100års jubileum langs elva. Sendingen ble sendt på «Norge Rundt»

I elva Vikja har det blitt tilrettelagt for de som er litt svake til beins, samt rullestolebrukere på det beste strekket. Dette gjør det ypperlig for alle som vil fiske der. Elva er også regulert for å styre vannstanden.

Odd forteller om laksen (Video av Morten Jacobsen)

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy