Hjem Fiske Oktober ørret – Film og tips av Nordfonn Production

Oktober ørret – Film og tips av Nordfonn Production

Av Redaksjonen

PS! Husk å sjekk om ørreten er i fredningstid eller om det er fredningssone ved utløpet. (Stort sett alltid fredning på denne tiden i gytebekker, og ved utløpet)

Høsten er favoritt årstida mi. Ikke kun fordi naturen er i endring og det er fantastiske farger, men fiske er veldig kjekt på denne tiden.

Tekst og film: Espen Brask Nordfonn – Nordfonn Production

Selv om auren er på vei til å gyte eller allerede er i gang med det, så er det ikke grunn til å legge fluestanga på hylla. Fisken tar like brutalt på denne tida av året som på sommeren. Men kanskje ikke på samme plass som på sommeren.

På høsten flytter vi oss alltid til utløpet av en bekk som renner inn i et vann, og kaster i område der. Om auren ikke har gått opp i bekken for å gyte så sirkulerer det alltid stor fisk utenfor utløpet av bekken som eventuelt skal opp å gyte om kort tid. Denne fisken er alltid på hugget, og i fin kondisjon.

Les også: Hvordan binde en caddis

Mange har pakka tørrflue-boksen godt ned på denne tiden av året, men så og si alt av fisk vi tar på denne tiden er på tørrfluer. Store Caddiser, Daddy Long Legs og Foam-fluer som kan imitere Møll o.l. Ikke vær redd for å lage litt bevegelse når du striper inn disse fluene.

Skitt fiske!

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy