Hjem Nyheter Pangstart på sesongen med storørret på fjellet

Pangstart på sesongen med storørret på fjellet

Av Redaksjonen

I disse dager så kan det virke som vi har hoppet over våren og gått fra vinter til sommer. Men selv om vi føler sommeren på kroppen så er det vår i naturen. Ørreten er sulten og skal feite seg opp. Det er noe vi kan se i sosiale medier om dagen med flere stor ørreter som blir fanget. Det er heller ikke et unntak for Christer Dahl som skulle få oppleve nettopp ørreten sine krefter.

Christer tok med samboeren, kompisen Rune og hunden Brutuz ut på fisketur. Turen gikk til en elv som Christer visste at det var tatt en del stor ørret om våren. Christer kan fortelle at det er uvanlig å ha grønne tær før 17.mai på Røros.

Foto: Privat

Videre forteller han: – Når vi kom til elva så sa kompisen min «er det noen på andre siden som kaster stein i elva eller»? Ettersom vi hørte et plask i elva. Så jeg gikk nærmere elva men fikk ikke se noen folk på andre siden, så da forsto jeg at her er det stor fisk og ørret.

Kompisen Rune Holm gikk litt ovenfra i elva og fisket med woobler. Christer sverget til markfiske denne dagen ettersom elva var på vei ned etter vårflommen. Først prøvde han med mark og dupp , men det ble det bare knot med. Han brukte glide dupp men den satte seg fast i krokøye så da fant han ut at han måtte prøve med søkke i stedet.

På første kastet så fikk jeg napp og forsto at dette var en harr. Fikk den opp og var vell 300-400 gram. Så kastet jeg et par kast til og pang der satt den. Kastet midt i elva og lot marken drive før den tok og det skulle vise seg å være en fisk i utrolig god fysisk form, forteller Christer til Fiskeavisen. Han forstod med en gang at dette her var stor ørret og den ruste nedover elva så det sang i snella. Det gikk ut endel fireline snøre på snella og da begynte adrenalinet å komme og pulsen steg. Da roper Christer på kompisen og han begynte å filme.

– Fiske ga seg ikke, den var sterk og ville ikke inn på stille vann. Han ville gå i strømmen så det ble tungt. Holdt vell på sånn ca 1/2 time før kompisen min fikk håvet den opp i Rappala håven som knakk når han løftet opp håven. Skaftet knakk, så vi fikk bært fisken på land og resten får dere se på film. Fikk veid fisken på en kjøkkenvekt og den var 4,3 kg. Dette var årets andre fisketur og fin start på sesongen her oppe i fjellene på Røros, avslutter Christer

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy