Hjem Fiske Ny plass ga full klaff

Ny plass ga full klaff

Av Daniel

Ingenting er som å få full klaff på en ny fiskeplass. På lørdagen dro Henrik Knudsen Vågenes og Espen Knarvik fra Bjørgvin Havfiskeklubb og SFK Galskap ut i Bergen for å prøve å  få seg havmus. Det resulterte i en hver, noe som var en fin oppvarming til søndagen. Målet var lange og det fikk dem jaggu også!

Kan du fortelle oss litt om helgen Henrik?
Når det gjaldt denne dagen var det endelig en grei dag vindmessig her hjemme, det har ikke vært så alt for mange av de i det siste. Så da bestemte vi oss for og ta turen ut i nær fjordene å lete etter litt større lange på nye plasser, samt sjekke om gytingen var igang. Vi skulle også fiske litt etter seien som er kommet godt inn i fjordene våres for vinteren nå. Stort sett er det på vestsiden av Sotra og mot Fedje vi går etter de store, men er greit og finne noen plasser for storfisk inne i fjordene også med tanke på været, litt flere fiskedager her i løpet av ett år.

Henrik med en havmus.
Foto: Privat

Måtte ta en tur ut på lørdagskvelden først for og lufte surf stengene litt først. Er jo tross alt havmus i Bergen og den er det jo alltid kjekt og se igjen! Så ble noen timer der med mye krabbe og småhaier og litt annen småfisk, men kom opp en havmus til hver utover kvelden så da var vi fornøyde og klare for og lade opp til søndagens fiske. Vi  kom oss i båten og begynte og kjøre i akkurat det solen sto opp, og det var lange som sto på menyen først. Vi var først på en plass på ca 90-100m først. Begge slapp ned og vi fikk noen fine fisker omtrent med engang. Minste fisken som kom her var 10-12kg og den største var på 20kg. Vi hadde bare noen nedslipp hver her, da det ikke er noen grunn til og fiske plassen helt tom. Greit og ha muligheten til og fiske der igjen senere. Og vi hadde alt fått det vi trengte til middagsbordet.

Henrik Knudsen Vågenes med en flott lange.
Foto: Privat

Neste plass vi var på, hadde en dybde på ca 180m. Espen skulle ta ett nedslipp og jeg skulle sløye fisk å lage plass til noen seier. Det tok ikke lange tiden før det var full bøy på stangen til Espen, og noen minutter etterpå kom det opp en fin lange på 23kg.

Espen Knarvik med en flott lange. Foto: Privat

Neste steg på planen var da å få seien på kroken. Vi dro til en kjent plass her i landet for å prøve. Men værmeldingen stemte faktisk og det begynte og blåse opp.. Vi måtte nok bare vente og ligge litt i le å fiske etter litt flatfisker mens vi ventet på at vinden skulle roe seg ned litt. Til slutt ble det stille nok til at det akkurat var fiskbart med den båten vi hadde, så da satte vi kursen innover mot seien. Det var ikke så mye tid igjen til vi måtte avslutte og mørket ville komme, så da var det bare å begynne og fiske. Vi fikk litt sei etterhvert og endte opp med noen på en grei størrelse. Den største var nok på 5kg. Fin matfisk var det hvertfall.

Før vi avslutter her Henrik, kan du si litt om hvordan dere finner nye fiskeplasser?
Vanskelig og si det litt kort, men er jo å se etter litt brattere kanter, og groper, eller topper,eller renner,eller bare noe som kan forstyrre strømmen. Vi bruker gjerne navionics da det er ett av de bedre kartene med tanke på detaljer. Der ser vi bare etter plasser som jeg skrev over. Det kommer jo helt an på hva vi skal fiske etter. Skal man for eksempel lete etter større langer er det en fordel att det ikke bare er en helt flat mudderbunn under båten.

Tusen takk for du ville dele turen deres med oss og våre lesere!

Foto: Privat

Foto: Privat

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_26]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy