Hjem Fiske Rekordstor Kanadarøye tatt i Utah

Rekordstor Kanadarøye tatt i Utah

Av Martin Tilrem

Den rekordstore Kanadarøya tatt av Matt Smiley i slutten av Mai ble målt inn på fantastiske 122 centimeter. Det var Utah Division of Wildlife Resources som meldte om meldte om fangsten på sin facebook-side.

Rekordfisk: Matt Smiley fikk og slapp ut en 122 centimeter lang Kandarøye sist måned. Han holder nå statlig (Utah) rekord for catch-and-release på Kanadarøye!

 

Foto: Matt Smiley

Fisken ble tatt ved Flaming Gorge-demningen i Utah, nær grensen til Wyoming. Vann-reservoaret er spredt mellom Wyoming og Utah. Verdensrekorden på Kandarøye er foreløpig på 46 kilo og hele 127 centimeter. Likevel var ikke Matt Smiley veldig langt unna.

Foto: Paul hermans

Kanadarøya er en laksefisk som hovedsakelig er å finne i innsjøer spredt rundt omkring i Nord-Amerika. Fisken er likevel blitt satt ut i både Trøndelag og Østlandet. Norsk svarteliste vurderte i 2007 at fisken var av høyrisiko på grunn av trusselen den kan være for norske bestander av ørret og røye.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy