Hjem Fiske Røyetur til Røros

Røyetur til Røros

Av Daniel

IMG_8958Hvert år reiser vi opp til Røros for å delta på en isfiskekonkurranse på Brekken.

I år var heller ingen unntak. Her måtte det tas fri fra jobb på fredagen, slik at vi kunne avsette mer tid til fisking. Fredag morgen klokken 05:00 ringte vekkeklokka. Dette er faktisk tidligere enn det jeg pleier å stå opp, men når det kommer til fisking, så må man kunne ofre litt. Vi dro fra Nannestad kvart på seks med retning Finnstadsjøen. Vi bruker vel dette vannet som et treningsvann, ettersom det er veldig mye små-røye der. vi som pleier å reise på denne turen er abbor og morte fiskere, så her må det litt omstilling til. Etter vi har blitt litt varme i trøya, noe som tok litt tid for min egen del, da røya ikke ville bli med opp, gikk turen videre til Røros for å få laget litt fiskesuppe og fiske i vannet nede ved hytta. I dette vannet går det stor fin ørret og røyer litt over halv kiloen. For oss abborfiskere er det veldig gøy å få litt motstand når vi fisker.

Det endte med rundt 10 flotte røyer her, men ingen for min egen del.

Lørdagen er den dagen som er hovedgrunnen til at vi drar opp, for da har vi nemlig lammelår til middag noe som er en fast tradisjon. For at lammelåret skal bli best mulig, så må det hvile lenge i ovnen. I mellomtiden da, reiste vi til Brekken og til Haugatjønna.

Her er det en årlig konkurranse med flere hundre deltagere. Kan virke som antall deltagere har falt litt med årene, noe som er veldig synd ettersom dette er et konge arrangement. Vannet leverer røyer med en ganske fin snittvekt.

I år ble det nemlig topplassering på en av våre karer. Tor Arne Tilrem vant hele greia med 8 røyer og en vekt på 7 Kilo. Tror han ble mest glad over at det ikke var fiskeutstyr til premie da han driver egen nettbutikk som selger akkurat dette.IMG_8991

Gjorde det ikke så alt for dårlig selv, fikk 5 røyer under konkurransen og en etter konkurransen, da de har åpnet vannet for fiske for alle sammen. Vekta mi endte på 4 Kilo. Den største røya var på 1,1kg noe som er ny personlig rekord på røye. Også Fiskeavisen-skribent Martin Tilrem perset på Røye med en fisk på 1160gram.

Snapchat-6318523100226576337Etter konkurransen går turen tilbake til hytta, for der er jo dette berømte lammelåret som har godgjort seg hele dagen. Etter vi hadde kost oss med et bedre måltid og fortalt skrøner, var det bare å komme seg i seng for å få fisket litt til under søndagen.

Forholdene på vannet var ikke de beste da det var mye overvann og snø som gjorde det veldig tungt å gå og borre hull i isen.
Etter noen timers fiske og en liten røye til Atle Wenger, gadd vi ikke mer av dette tullet.
Nå kan vi ha den fisken vi ikke fikk til overs til neste år, for vi må ha lammelår da også.

Det er konkurranse på Brekken neste år igjen, så om du har lyst å se noen abborfiskere som også kan fiske røye, i hvert fall noen av oss, så er der bare å ta turen.
Enkelt å få leid hytte og godt fiske, så dette anbefales.

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

2016 Isfiskekonkuranse Haugakjøna - Fiskeavisen.no 23. mars 2016 - 18:42

[…] Røyetur til Røros […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy