Hjem FiskeFluefiske Sjøørretfiske – Endelig helg

Sjøørretfiske – Endelig helg

Av Martin Tilrem

Orginal tekst: http://fiskejegeren.blogspot.no/2015/03/sjrretfiske-endelig-helg.html

Yes endelig helg var tanken som gikk gjennom hue mitt på torsdagen etter jobb. Med fri på fredagen og en værmelding som meldte knall vær hele helgen så var det bare å gjøre klart fiskeutstyret og pakke sekken med litt grillmat og alt annet man trenger for litt kos langs kysten.

Jeg hadde bestemt meg for å fiske i et område som er har en plass med mye stor fisk på denne tiden av året, men dessverre også en del småfisk til tider. Med de forholdene som værmeldingen meldte med nord/øst vind gjorde også at jeg valgte denne plassen. Det har vist seg svært optimalt etter min erfaring da jeg har fisket på denne plassen mye og fangstmessig lært et mønster ut ifra vindforhold og tidevann. Kanskje tilfeldig, men liker selv å tro at det er noe i det. Uansett er det viktig å ha trua, noe som jeg alltid har.

Utstyret jeg bruker i dette området er en #7 stang da det ofte blåser her, og en snelle med S.Intermediate for det grunne partiet i “renna” og en med synk for de dypere kantene.  Enkelte ganger får man fisk ned mot 8-10 meter utenfor holmen jeg står på bildet over. Så greit med synk for å komme litt fortere ned.
Vanlig 9″ tapert fortom 0,27 med 80-100cm spiss 0,25/0,23
Fluer : Speykutlingen, Klympen, Vaskebjørn

Øyeblikksbilde 1 (22.03.2015 10-43)

Fredagen startet med mye småfisk som tok klympen, men jeg byttet til speykutlingen og fikk 3 stk kgs fisker.  Fisket mye frem og tilbake med mange hvilepauser. Jeg så 5 store fisker vise seg. Største kan nok ha vært opp mot 3 kg.  Hadde en fin følgefisk etter fra dypet på kanten av marbakken der to små kom først og jeg så dem flytte seg og denne store beit over speykutlingen helt inntil land. Fikk ikke kroket den. var nok en 2 kgs fisk.
Noen av fiskene jeg fikk hadde børstemark i munnen og noen med brisling. Så speykutlingen passet bra, da den fint kan fiskes som en børstemark også.

Lørdagen ble også brukt på samme sted, mye pga at forholdene var like og det at jeg så såpass fine fisker dagen før.
Da jeg kom bort til plassen møtte jeg på en slukfisker som hadde hytte ikke så langt unna. Han hadde fått noen små, og mens jeg pratet med ham så jeg en stor rygg ut for odden jeg pleier å stå på. Oioioi tenkte jeg det var en virkelig fin fisk, men jeg holdt maska for denne frista litt å få kontakt med. Ble jo selvfølgelig stående å prate litt, men det er noe jeg trives veldig mye med så var helt ok det. Alltid hyggelig å slå av en prat med andre fiskere.
Etterhvert fikk jeg kommet meg bort for å prøve på odden, men var ikke noe å merke og så heller ikke noe mer.

Solen varmet helt nydelig denne dagen så fyra opp en grill og fikk tatt en matpause.

 

Etter litt mat i magen, så ble det mer fiske og fikk en del fisk i løpet av dagen, men ingen av noe størrelse. Så en fantastisk fisk som viste seg med et skikkelig plask da jeg skulle reise. Vurderte å pakke opp igjen, men hadde planer om å ta en liten tur bortom en av mine virkelige goplasser i områdene.

Her må man gå litt, men det er en plass jeg virkelig koser meg ved. Her kan man gå langs land og kan få fisk hele veien. Mye strøm imellom her og fin dybde med grunne kanter. En virkelig god sjøørretplass. Her får man ikke så mye fisk som ellers i områdene, men stor fisk. Jeg liker heller å gå etter større fisk selv om det som regel er lenger mellom dem. En fantastisk plass. Fisket over her 3-4 ganger uten drag før jeg dro videre til siste plassen for dagen. Her ble jeg ut dagslyset uten å merke noe.

Søndagen var planen å ta det litt roligere, men tilbake til fredags og lørdags plassen. Da jeg kom ut hit var også Birger, en annen fisker fra Kragerø allerede på plass. Han hadde fått 4 små om jeg hørte riktig. Vi gikk utover sammen til en lita vik som også er en virkelig flott plass som har levert mye kgs fisk. Jeg msitet en som ikke kroket så bra foran beina mine mens Birger hadde en følgefisk,

Etter en liten stund går vi tilbake og kommer ned til sjølvaste gromplassen da jeg sier til Birger at du får kaste ut du nå da. Og det gjorde han mens jeg bare gikk litt lenger utover. Par minutter senere hører jeg FISK, ÅÅ ER SIKKERT EN TORSK, TUNG OG BEIT MENS FLUA SANK ETTER KASTET… Jaja tenkte jeg og sveivet opp og gikk mot Birger da jeg hørte ÅÅ FY F…N DET ER EN STOR SJØØRRET og da så jeg å fisken. Jeg ropte til han at det der er en treer fisk ( 3kgs), kom meg bort til ham og fikk filmet med det ene gopro kamerat. Etter en liten stund fikk jeg håvet den for ham og vekta viste 3,3 kg med en lengde på 67 cm.

_yeblikksbilde_1_17.03.2015_18_37_

Flua satt dårlig og løsnet i håven, mens fortommen hans var skadet, samt to knuter. Ikke bra, men gikk jo bra så grattis til Birger med en flott fisk.

Ja da var en fin fiskehelg over, småfisken dominerte, der det sikkert ble 40 fisker til sammen og 4 stk på ca 1-1,2 kg. Det blir sjøørretfiske daglig fremover da det nå er mulig å fiske etter jobb så følg gjerne med på bloggen for rapporter, bilder, filmer, tips og masse annet fiskesnop. Skitt fiske.DSC_1219

Ole Martin Gilbu

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_26]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy