Hjem Fiske Denne røya var dobbelt så stor som Markus sin tidligere rekord

Denne røya var dobbelt så stor som Markus sin tidligere rekord

Av Redaksjonen
Markus Danielsen Holmer holder stolt frem røye på 5,65 kilo

En plass på et hemmelig vann nord i landet satt Markus Danielsen Holmer med pilkestanga si og håpet på at røya var bitevillig. Lite viste han at en røye over dobbelt så stor som rekorden hans på 2,5 kilo skulle hugge til.

Når man fisker grunt nok etter røye har man mulighet til å følge med på hva som skjer under isen. Det var det Holmer holdt på med, da han fikk øye på noe stort svømme forbi røyeblinken.

– Synet av de store hvite finnene virket nærmest uvirkelig. Aldri har jeg sett en sånn rugg sige fordi blinken. Pulsen slo hardt, men jeg fikk roet meg litt på de lange minuttene det tok før røya bestemte seg. Skepsisen var stor hos røya, som til slutt ga etter og glefset over akkarbiten, forteller Holmer til Fiskeavisen.

Les også:  5 tips til isfiske etter røye

Det var ikke langt ifra at røya greide å komme seg unna med alt av snøre og blinken til fiskeren.

– Kreftene i en sånn stor fisk er enorm, alt snøret ble revet ut av snella helt inn på knuten, og jeg måtte bare holde igjen for det det var godt for – helt sikker på at noe ville ryke. To ganger skjedde dette, forteller Holmer.

Heldigvis for Holmer ble dette beistet av en røye sliten til slutt. Men problemene var ikke over av den grunn.

– Etterhvert ble beistet mer og mer utslitt og la seg inntil hullet. Problemet nå var diameteren på hullet. Det var 150 mm, men fisken var for stor. Likevel så klarte vi å få dratt fisken opp etter mye knot. Opp kommer ei røye som veide hele vanvittige 5,65 kg, forteller Holmer til Fiskeavisen.

Les også: Kikkfiske etter storrøye på blank oktober-is

Dette er nok en opplevelse som kan skrives inn i historiebøkene for Holmer, og vil nok bli fortalt igjennom mange år.

– Uvirkelig opplevelse, helt rå, magisk, surrealistisk og fantastisk, som aldri glemmes!

Selv om vannet ikke blir avslørt, så forteller røyefiskeren Holmer hvilket utstyr han brukte for å få dette beitet av en røye.

– Utstyret besto selvsagt av den største Dividalsblinken, denne gangen i fargen kobber/rød. Waterlight i grønn etterfulgt av ei opphengsflue – man vet aldri hva storrøya foretrekker! Snøret var 0,40mm nylon, og det skulle jeg virkelig få bruk for denne gangen, avslutter Holmer.

Fiskeavisen gratulerer fiskeren så mye med en utrolig fangst, og lykke til med å slå denne personlige rekorden igjen.
Holmer hadde plan om få fisken gjort om til et trofé, men det lot seg dessverre ikke gjøre på grunn av mangel på materialer. Derfor skal denne fisken heller nytes på middagsbordet.

Har du fått noe spennende eller stort på korken? Ikke glem å tips oss i Fiskeavisen.
Ta kontakt på Facebook, instagram, eller send en mail til post@fiskeavisen.no

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy