Hjem FiskeLaksefiske Ny laksetrapp skal gi eventyrlig laksefiske i Vefsna

Ny laksetrapp skal gi eventyrlig laksefiske i Vefsna

Av Redaksjonen

Elva har vært satt ut av spill i over 30 år, men nå er den i ferd med å reise seg til gammel storhet igjen.

Statskog – 13 mai 2021

Utbedring av laksetrappene skal bringe laks inn til de øvre delene av elva. Det innebærer at den hardt pressede villaksen får langt større gyte- og oppvekstområder i Vefsna.

Laksetrappa i Fellingsforsen var den store flaskehalsen for fiskevandring i Vefsna i fjor sommer. I løpet av foregående vinter ble laksetrappa restaurert og det er nå stor tro på at laks og sjøørret igjen kan vandre uhindret forbi forsen. Restaurering av laksetrappa i Fellingsforsen vil også bety store laksefiskemuligheter for folk flest framover.

– Vi håper på godt innsig av laks opp mot våre vald denne sesongen, forteller Sivert Dahlen Lund, jakt- og fiskekonsulent i Nordland.

Statskogs vald finner du i de øvre delene av Vefsna, fra Trofors og opp mot Hattfjelldal og Svenningdal.

Nå er kortsalget i gang og det er gode muligheten for et attraktivt laksefiske i Vefsna i sommer. Over Trofors bru er det en total kvote på 200 avlivet laks under 65 cm. Laks lengre enn 65 cm er fredet over Trofors. Om kvoten overstiges, stenges fisket for resten av sesongen på disse valdene.

Vefsna var en gang en av landets aller best lakseelver. Erfarne fiskere sammenligner fisket her med laksefiske i Alaska. For tre år siden åpnet elva igjen etter å ha vært stengt i over 30 år. Lakseparasitten Gyrodactylus salaris ødela idyllen på syttitallet.

Les mer om denne fiskeperlen her

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy