Hjem FiskeFluefiske Søndagsturen: Sjøørretfiske i Tjøme

Søndagsturen: Sjøørretfiske i Tjøme

Av Martin Tilrem

Da var helgen endelig kommet. En av årets beste turer, som vi i fiskeavisen.no har vært med på år etter år nå. Sjøørretfiske med flue i Tjøme. Vanligvis pleier vi å bo i Hvasser, men på grunn av at ingen av hyttene var ledige denne helgen, dro vi til Rica Havnehotell, et stykke unna verdens ende. Det var veldig fine hytter, ganske stor forskjell fra hyttene i Hvasser.  Men det var jo ikke hyttene vi kom til Tjøme for? Nei, vi kom til Tjøme for å fiske sjøørret. STOR sjøørret.

IMG_5213

Vi var på plass fredag kveld, rundt seks. Da var det bare å dra på seg vadeutstyret, sette opp stanga, knyte på den første flua, og begynne å gå. Det var ikke veldig langt bort til fiskeplassen, men man trengte ikke å gå så langt som vi gjorde. Man kunne fiske rett utenfor hotellet. Vi hadde observert vak i en liten vik rett utenfor hotellet, men vi gikk bare rett forbi, fordi vi hadde hørt at den beste fiskeplassen var over haugen.

Når vi kom til fiskeplassen var det ganske stille, igjen vak og se. Daniel & Tor Arne ble stående å kaste der det var helst stille, mens jeg, Martin gikk litt lenger. Jeg fant en liten strand, hvor det plutselig ble veldig djupt.  – Det må jo stå fisk her, tenkte jeg til meg selv. Joda, fisk var det. Sjøørreten vaket rett foran trynet på meg, og jeg kastet og jeg kastet og jeg kastet. Det virket som det var noe feil med flua. Så jeg byttet flue, en flue etter den andre, men ingenting. Det ble bare en diger flyndre som kom føllende etter helt inntil føttene mine, før den snudde rompa til og svømte tilbake. Det vaket ganske mye når det ble litt mørkere, men jeg tror fisken vare vaket for å kødde med oss. Det virket i hvert fall sånn. Makan til oppførsel. Vakker rett vedsiden av en fluefisker, også biter den ikke? F….

Den kvelden ble det bare en sjøørret, tatt av Atle på en lilla flue, som jeg såklart ikke hadde.

Foto: Martin Tilrem

Foto: Martin Tilrem

Lørdag morgen sov de fleste litt for lenge. Var vell egentlig bare en eller to stykker som fikk med seg morgenfisket, men de fikk ingenting de heller. Rundt kl. 12 begynte jeg å gå, og 12:10 sto jeg og fisket. Jeg skjønte ganske fort at denne dagen kom til å bli like ræva fiskemessi.  Ingen fisk på noen av oss. Vi sto lengere en langt men null fisk, og det kan bli ganske deprimerende. Men god mat og hyggelige fiskekamerater hjalp på humøret, og stemningen i gruppa var ganske bra, tross dårlig fiske.

 IMG_5215

Daniel og Atle måtte dra hjem til Oslo for å dra på konsert og bursdag. Noen ganger må man gjøre ting man ikke liker for å bevare kjærligheten.

Søndag morgen tror jeg ingen fisket. Vi skulle dra hjem, og var ganske trøtt etter kvelden før.  Så vi pakket sammen alt av utstyr og satte oss i bilen.

Enkel oppsummering av turen: Ræva fiske, god mat, ræva fiske, idiotisk sjøørret, og gode kammerater. 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_27]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy