Hjem FiskeArtsfiske Steinbitfiske i Lysefjorden med Marianne Håland Pedersen

Steinbitfiske i Lysefjorden med Marianne Håland Pedersen

Av Raphael Pedersen

April 2016 fikk Marianne påvist kreft i mageregionen. Det har vært en lang kamp, med flere store operasjoner samt 24 uker med cellegift. Til tross for mange alvorlige situasjoner i løpet av året, står hun oppreist, sterk og positiv. 1 år som kreftfri nå! Så jeg tok henne med på noe av det kuleste bryggefiske jeg vet om. Steinbit! 

 

Den er hissig, den biter og prøver alt den kan å få tak i deg når du får den på land. Det er en råtass av en fisk, som skal respekteres! Mai måned er en fin tid å fiske steinbit på. Den går grunnere og skal spise seg opp på blåskjell, krabbe, kråkeboller og etc.

En typisk rigg jeg bruker etter steinbit. Spinnerblad som lager lyd og lokker, samt litt farger på takkelet. Sylskarpe kroker er viktig, for steinbiten er hard i kjeften. Sakuma chinu gjør jobben. Av agn kan du bruke blåskjell, reker, makrell, sei etc. Det som også er effektivt, er å dunke søkket litt i bunn med jevne mellomrom. Steinbiten hisser seg opp og skal forsvare sitt territorium.Husk tang når du skal avkroke fisken. Disse fiskene knuser kråkeboller med kjevene sine!

Marianne er fornøyd med ny art! Like etter at hun hadde landet denne, bet det ny fisk på. Opp kom en ordentlig kubbe av en sjøørret. Jeg ville få et bilde av at hun poserte med den. “Eg komme te mista an altså” sa hun. Jeg svarte “neida.. slapp av”. Jaggu hoppet den ut av hendene hennes og rett i sjøen igjen.   Ufrivillig catch&release og uten bilde. Ups ( sorry Marianne)

På samme sted vet jeg at det er del fløyfisk. Denne har stått på planen  av arter jeg skal spise i prosjektet mitt. Et nedslipp , så satt den .

Stilig fisk! Dette er forøvrig en hannfisk. Hannen har de flotte blåfargene.

Mat må man ha. Fantastisk vær = grillings.

Det kom opp noen steinbit på turen, samt litt annet ymse som lomre, fløyfisk, ulke, sjøørett og sandflyndrer.  Steinbitene var ikke kjempestore, men et par av dem var brukbare. Målet for dagen ble nådd, 3 nye arter på Marianne. SØ (uten bilde) lomre og steinbit. Ulkene her ute blir svære!

Fantastisk tur i kanonvær?? Nytelse fra start til slutt.Innlegget er hentet fra Rpfiske.com

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_26]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy