Hjem Nyheter Stoppet smugling av fisk

Stoppet smugling av fisk

Av Redaksjonen

Beslaglagt fisk under kontroll i Risavika. Foto: Nils Johan Stonghaugen / Fiskeridirektoratet

Tolletaten og Fiskeridirektoratet stoppet ulovlig utførsel av 164 kilo fisk i en samarbeidsaksjon i Stavanger fredag kveld.

Fiskeridirektoratet

Mannskap fra Fiskeridirektoratet og Tolletaten kontrollerte reisende på ferjekaia i Risavika ved Stavanger seint fredag kveld. Kort tid før avgangen til Hirtshals i Danmark kom en varebil med fire tyske statsborgere.

– Kontrollen av kjøretøyet avdekket forsøk på ulovlig utførsel av totalt 164 kilo fisk, opplyser seksjonssjef Sven Asle Aarvik i Tolletaten.

Fisken var fanget hos en registrert turistfiskebedrift. De fire fiskerne hadde deretter filetert fangsten og oppbevarte den i to frysebokser i varebilen.

Bøter

Fangsten ble beslaglagt. De tyske statsborgerne ble hver ilagt et forenklet forelegg av politiet på 12 000 kroner, som de vedtok før de fikk forlate Norge neste dag.

– At Tolletaten og Fiskeridirektoratet samarbeider i slike kontroller, er viktig for å få bukt med smugling av fisk, sier seniorinspektør i Fiskeridirektoratet Nils Johan Stonghaugen, som deltok på kontrollen utenfor Stavanger.

Regler for utførsel av fisk

  • Kun de som fisker i regi av en registrert turistfiskebedrift kan ta med seg fisk ut av Norge.
  • Utførselskvoten er 18 kg fisk eller fiskeprodukt for gjester ved registrerte turistfiskebedrifter. 
  • Turistfiskere skal dokumentere at fisket har gått for seg i regi av en registrert turistfiskebedrift når de tar fisk ut av landet.

Les mer om reglene i turistfiske

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Ulovlig fiske: Færre anmeldes, flere får gebyr - Fiskeavisen.no 14. november 2022 - 17:35

[…] Stoppet smugling av fisk […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy