Hjem Intervju Vi tok en prat med “Fiskejegeren”

Vi tok en prat med “Fiskejegeren”

Av Redaksjonen

Vi tok en kort prat med Ole Martin Gilbu, som er kjent for sine flotte og inspirerende sjøørret videoer.
Han forteller oss litt om sjøørretfiske og det å lage fiskefilmer.

mønsjsø1) For de som ikke kjenner deg, kan du fortelle kort om hvem Ole Martin Gilbu er?

Jeg er en 30 år gammel kar som holder til i Kragerø der jeg har klart å rote meg til å gifte meg og fått 2 barn. Jeg er opprinnelig fra Larvik som jeg bodde frem til 18 års alderen.  Jeg har vært aktiv innen fiske fra jeg bare var noen år gammel og det har bare utviklet seg mer og mer til denne lidenskapen som fiske har blitt for meg.  Fra skolealder så fant man meg gjerne langs bredden  av Numedalslågen og da ofte i skoletimene som jeg snek meg unna i ny og ne.  Jeg ble ofte avslørt da jeg kom syklende med en laks på styret i den ene hånden og fiskestangen i den andre.

Fiske har vært en naturlig del av meg hele livet å da særlig laksefiske i elv og sjøørretfiske i sjøen.  Jeg jobber i dag som salgskonsulent i orkla confectionery & snacks og driver bloggen/nettsiden Fiskejegeren som jeg vier utrolig mye tid til.

2) Når startet du å fiske / drive med fluefiske?
Jeg begynte å fiske da jeg var 4-5 år gammel, men husker dessverre lite fra den tiden. Jeg vet bare at faren min tok med meg mye ut langs elvene og kysten. Jeg var bare 3 måneder gammel første gangen han tok meg med til Nærøydalselva som betyr mye for meg. Fluestang fikk jeg til jul da jeg var 7 år gammel, men det ble slukfiske og markfiske opp med årene der fluestangen alltid var med, men ble lite brukt. Med årene ble jeg mer interessert i fluefiske, leste bøker, studerte filmer osv og i dag fisker jeg kun med flue.

3) Vi vet jo at du er en lidenskapelig sjøørretfisker, men fisker du noe annet også?

Ja sjøørretfiske betyr mye for meg, men må si laksefiske hever seg over det. Laksefiske har alltid vært noe spesielt for meg. Det kommer lissom foran alt.   I tillegg til dette konkurrerer jeg på isen om vinteren.

4) Hvor kommer lidenskapen for sjøørret fra?
Svaret der er enkelt. Jeg er fra Larvik og det er jo et sjøørreteldorado, så det ble ganske så naturlig for meg. I tillegg var faren min en ivrig sjøørretfisker. En annen jeg også kan takke mye for at jeg er så ivrig innenfor sjøørretfiske som jeg er og som jeg har lært mye av er Magnus Riksfjord. Han var et forbilde og jeg husker godt fisketurene han tok meg med ut på.

5) Du lager mange flotte sjøørretfilmer under aliaset ”fiskejegeren” i dag, hva er det som får deg til å bruke så mange timer på filming og redigering?11693869_10153866168752841_2867623576715963183_n
Ja jeg bruker utrolig mye tid på dette og det er noe jeg gjør med stor glede. Jeg har vært heldig å oppleve mye innenfor laksefiske og sjøørretfiske opp med årene og en dag fikk jeg lyst til å begynne å dele litt fra mine fisketurer. Da ble Fiskejegeren opprettet og som i dag har utviklet seg til en del mer der jeg jobber alt jeg kan for å dele så mye fiskeglede som mulig, samt det å formidle og inspirere kommende nye fiskere.  Jeg har ofte skrevet i mine blogginnlegg at om jeg klarer å glede noen få med filmene mine eller noe av det andre jeg driver med så er det belønning nok for meg og det som gjør at jeg får ny giv til å fortsette.

6) Hva er viktig å tenke på om du skulle begynne å lage egne fiskefilmer?
Om man skal lage egne fiskefilmer så er egentlig alt man trenger et kamera. Fiskefilmer skal handle om sine egne gleder og deler man sine ekte fiskeopplevelser og fiskegleder så har man utgangspunktet til en fiskefilm. Jeg synes selv det er viktig å følge sine egne ideer og lage film slik man selv ønsker.

7) Er det andre steder enn på Fiskeavisen vi kan se filmene dine?
Ja jeg har en egen Youtube kanal der jeg publiserer alle mine fiskefilmer og i tillegg har jeg en nettside som heter fiskefilmer.no der alle Fiskejegeren`s filmproduksjoner blir publisert. Denne nettsiden har stått på vent i over 1 år, men føler det er på tide å fullføre alle mine ideer og planer. Denne nettsiden er ikke komplett ennå, men håper jeg snart får tid til å fullføre den.

8) Helt til slutt må du røpe ditt beste tips til å lure sjøørreten?
Man røper aldri sine “hemmelige” triks , hehe neida jeg bare tuller. Jeg synes det beste tipset mitt er å si at man må  fiske mer. Bruk heller tid på å lære seg områder der sjøørretene oppholder seg selv om man kan treffe på sjøørret hvor som  helst så er det plasser som øker sjansene for sjøørret en del hakk.  Det er litt viktig med kunnskap om fiskeplasser eller om hvor sjøørretene ofte oppholder seg fremfor å være noen ekspert på fiskeutstyr. Sjøørretfiske kan være veldig enkelt til tider, men også motsatt. Alt handler om å ha flua eller sluken der sjøørretene oppholder seg til årstiden og vet man litt om områdene man fisker og litt om selve sjøørreten så er sjansene så mye større for å kroke en sjøørret. Husk å aldri dra ut med et mål om å få mange sjøørret. Dra ut å fisk, kos dere så plutselig sitter den der.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy