Hjem FiskeFluefiske Vi tok en prat med Stian Clemensen i forbindelse med ny sjøørretfilm

Vi tok en prat med Stian Clemensen i forbindelse med ny sjøørretfilm

Av Redaksjonen

Stian Clemensen og David Hansen er folka bak Fiskefilm. Disse to karene driver å reiser rundt og jakter på sjøørreten. En veldig spennende og flott jakt vil jeg si. Under fisket sitt så filmer de og lager videoer fra turene sine. Nå for litt siden så kom de med en ny sjøørretfilm. I den forbindelse tok vi en prat med Stian.

StianHvem er Stian Clemensen?

Stian er tidligere yrkes fisker og sønn av Jostein Størksen,en annerkjent ringnot fisker og tidligere reder som har utviklet masse av utstyret som i dag er ombord i den norske ringnot flåten.
Født i Molde i 1982,flyttet med mor til Kragerø etter ca 1 år. Har fisket utrolig mye etter alt som kan fiskes siden barnehage alder. Var hver eneste sommer med pappa på silda og makrell i Nordjsøen.
Påske/Vinter ferie ofte ombord i sjarken på Torske fiske. Har 3 barn som tar mye tid i hverdagen,både med skole/barnehage kjøring og fritids aktiviteter.

Fordelen jeg har er at jeg alltid har jobbet turnus arbeid,og kan fiske etter barna er levert om morgen.

2) Hvordan ble du og David Hansen buddys og startet med fisking sammen?

Vi traff hverandre i Kammerfoss elva i Kragerø for ca 21-22 år siden,det var full klaff og vi ble gode fiske kompiser som brukte sykler frem og tilbake til elva og på besøk til hverandre. Vi startet og plukke jordbær sammen om sommeren for og finansiere nye kjøp av fiske utstyr. Vi ble kåret til 1 og 2 plass som årets plukere. Og vi minnes fortsatt dagen vi syklet ned på Tor-Sport i Kragerø og kjøpte hver vår nye røde klassiske ambasdør 6000.
Det var jul og bursdag på engang!
Nå skulle kammerfoss laksen på land! En annen felles interesse vi har er et strategi spill som heter StarCraft,det var ofte belønningen etter en lang dag i elva. Sette seg hos hverandre og game til langt på natt. Nå er vi gamle menn og passert 30 med god margin,men spille det gjør vi fortsatt. Rundt 20 år etterpå. Vi prater om fiske,nye turer,film ideer etc på skype mens vi spiller!
Jeg var David sin utvalgte forlover i bryllupet til han og Eline (kona hans) og vi har vært best buddys hele veien.

Hvorfor tar dere dere tid til å lage sjøørretfilmer mens dere fisker? Mister dere ikke verdifull fisketid?

Godt spørsmål,det var jo David som startet dette med film for mange år siden. Mest som en hobby som videre utviklet seg både i kvalitet og seriøsitet.
David er mannen bak det meste som blir filmet og all redigering. Jeg synes mannen er ufattelig dyktig og synes han klarer og fremme en stemning ikke så mange andre i dette segmentet klarer. Han spurte meg om jeg ville være med og bidra på filmen siden vi tross alt er beste kompiser og vi ofte fisker sammen.

Det svarte jeg selvsagt ja til og kjøpte meg et par kameraer. Satser på og handle litt flere men dette er en dyr hobby så det må handles inn litt etter litt. Kamera er alltid med på tur,men ofte så er det akkurat da fisken tar at et kamera er tomt for batteri,vinklet feil vei etc. Det tar ufattelig mye tid og rigge kamera,finne vinkler. Passe på og stå riktig når du kjører fisk etc. Og ikke minst så skal alle kamera tømmes og klipp gjennomgått etter hver fiske tur for og se om det ble bra klipp!

David og jeg utfyller hverandre på en glimrende måte. Han er litt mer tilbake holden og en kar som ikke liker og prate så mye om seg selv og det han driver med. Mens jeg er den rake motsetning og dunker på!
David utnevnte meg til selvutnevnt pr sjef 😉

Hvorfor akkurat sjøørret? Finnes så mange andre fiskearter å fiske etter?

Sjøørret er jo ganske i vinden om dagen,selv om vi har fisket i mange år så er det en god nr 2 etter laksen. Men nå er det enda sånn at laks har det blitt lite av de siste årene.
David har jo små barn,jeg begynner og få litt større barn og har hatt turnus arbeid i alle år så det har blitt lite turer og lite fisk. Sjøørret bestanden har eksplodert og den finnes rett utenfor stuedøra i vår egen bak hage og er lett tilgjengelig for folk flest.Drømmen om og banke på den store drømme fisken lever i beste velgående og det er vel den som er drivkraften bak alle turer vi har. Og hva er vel bedre en og kjøre på en knall feit sølvblank 2 kgs sjøørret på selv bundet flue?!

Amen!

Har dere noen gode råd til de som har tenkt seg ut de kommende månedene?

Gode råd er absolutt nå man kan oppleve det feteste fisket. Men ikke oppsøke bekker og samlings plasser. Respekter 100 meter fredning fra bekkeutløp. Selv om kulda biter godt,så er natur opplevelsene der i fleng. Fantastiske sol opp/ned ganger, vær skifter. Ofte går man på dyr, hare, rådyr, sel ,div rov fugl.
Fyr et bål og sett dere ned i vann kanten,gjerne flere på tur så det blir sosialt. Går man og denger dag inn og dag ut blir man ofte lei og utbrent. Ta pauser og fokuser litt på opplevelsene når man er ute,ikke bare det og banke på en fisk.
Og si meg, helt ærlig? Når var siste gang dere tenkte på kone, barn, økonomi, jobb etc når dere var på fiske tur?? Dette glemmer man ofte og er et fint avbrekk i hverdagen,alle trenger en time out! Det og sitte ved sjøen og se,ta seg en pause fra fiskingen er som damenes svar på spa behandling.

Vi gutta trenger ikke så mye, en fiske tur med gutta og et par kalde så har man det veldig veldig bra!

Noe du vil legge til?

Fortsett og følge oss vi kjører på både med fisking og filmer fremover og er allerede i gang med neste film. Og kanskje blir det litt mer action på neste film 😉

Stay tuned så hører dere mer fra oss!

 

Se videoen her:

[ads1]

 

 

 

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy