Hjem Nyheter Video: Rått overflatefiske etter storsei

Video: Rått overflatefiske etter storsei

Av Redaksjonen

Denne storseien ble fanget på samme måte som man fisker store tropiske fisker. Geir Ove Halvorsen har fått virkelig sansen for dette fisket, noe som også gir fiskeren store fisker. Halvorsen var ute med Nordic Sea Angeling, da han fikk denne seien på 15-16 kilo.

Halvorsen prøvde seg ikke bare etter seien. Når han og kompisene først er oppe i Lofoten, må de prøve seg etter kveita også. Selv om det ikke alltid er like enkelt.

– Jeg gikk en uke med stort agn ( sei på 3 kg+ ) etter kveite, men personlig lyktes jeg ikke. Fiskekompis Terje Blø, fikk en skikkelig en på 218 cm og ca 142 kg ( etter tabell ). Vi tok tilsammen 17 kveiter, forteller Halvorsen.

Halvorsen var på tur med tre kompiser. De hadde på denne turen valgt Nordic Sea Angeling, som etter deres erfaring er en seriøs aktør med gode båter. De har også godt utstyr og fantastiske guider. Kompisene benyttet seg av guide for flere årsaker. En guide øker sikkerheten i strømmen. Han gir de også ny kunnskap, og ikke minst gir alle fire mulighet til å fiske mest mulig effektivt.

– Jeg har vært med Nordic Sea Angeling i 2 år på denne fantastiske plassen i Lofoten. I år har vi kjørt knallhardt etter storkveite. det har også blitt litt fiske etter andre arter som storsei, torsk og litt rødspette. For min del er det kun stor kveite og sei, på popper som gjelder, forteller Halvorsen til Fiskeavisen.

Popper er en fiskemetode vi ofte ser i tropiske strøk. Popper skal etterligne en skadet eller syk fisk, som er jaget opptil overflaten av større rovfisk.

– Når det gjelder popperfiske, er jo det en mye brukt fiskemetode i tropiske farvann. Guidene har tatt i bruk denne metoden i områder der seien jakter i overflaten. På riktig strøm og værforhold, er dette en helt rå opplevelse. Dette anbefales på det sterkeste, forteller Halvorsen.

Det var nettopp denne metoden han brukte for å lure den store seien, som vi kan se i videoen nederst i denne artikkelen.

– Siden storseien nærmest dreper seg selv i utraset, fisker vi med stram brems, og avslipte mothaker for rask gjennutslipping. Noen ganger når popper’n “hopper” på en bølge, tar de største opptil en halv meter over vannflata.
Hvis man har fisket litt sei med popper, og seien bommer på første forsøk, veit man ca når den kommer tilbake.

– Det var dette vi prøvde å beregne i filmen, med å få seien til å ta helt inntil båten for opplevelsen og filmen sin skyld. Jeg er usikker på hvor mange sei jeg har tatt på popper, men det begynner å bli noen. Det kan også se ut som det er de største eksemplarene som tør prøve seg på popperen.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy