Hjem Nyheter Vinterflørt

Vinterflørt

Av Team Piscatorius

Vi starter der vi slutter. En sesong avsluttes ikke før den neste begynner. Det er alltid en fisk som kan fanges. For oss er nemlig ikke fiske en sommerflørt. Dette er vår livsstil. Det er slik vi fisker. Året rundt!

Det starter som alltid etter årets siste konkurranse. Vi har brukt sommeren til å jakte harr, sik, røye og ørret. I konkurranser og på fritid. Vi har reist land og strand for å fange fisk. Noen store, veldig mange små. Vi har gått mil etter mil på vidder. Vi har gått mil etter mil langs elver. Vi har blitt solbrent og gyldenbrun. Nå venter nye utfordringer. Nå venter vinteren.

Det starter i skiftet mellom september og oktober. Da byttes flueboksene. De små nymfene og døgnfluene skal erstattes med reker og fiskeimitasjoner. Fordommer skal dimensjoneres opp, og ulltøyet skal finnes frem. Nå er et sjøørret som gjelder!

Vi har allerede kommet langt ut i sesongen. Timetallet har vi mistet helt kontroll på, og den eneste indikasjonen vi har på hvor mye vi fisker er frustrasjonen til våre nærmeste. Nå igjen? Når skal vi ha tid til å kose? Ingen fylla? Hvorfor fisker du når du setter den fri igjen? Spørsmålene om hvorfor vi gjør dette er like mange som antall timer vi bruker på det, og for hver time vi bruker kommer et nytt spørsmål. Noen kaller det lidenskap, mens andre mener at lidenskapen har gått over til galskap. Vi har sluttet å tenke på det. Eneste vi kjenner, og skjønner, er drivet etter å fange neste fisk. Vi bare må!

Etter mange år med kartlegging, prøving og feiling vet vi mer enn noen gang. Heldigvis er vi langt fra utlært. Fisken er fortsatt mye lurere enn oss. Den vet hva den spiser og den vet hvor den er. Vi vet ingenting. Vi kan bare prøve oss frem. Prøvingen de siste årene har gitt resultater, og vi har funnet mange områder hvor det går mye fisk. Mye fisk og stor fisk. Dette gir oss større sikkerhet på turene, og reiser sjeldent på tur uten å få fisk. Heldigvis! I fjor tok vi på én og samme tur 83 sjøørret. Vi var tre stykker på tur for å prøve ut et nytt område vi lenge hadde sett på på kartet. Vi kom til duk og dekket bord. Et bord dekket med det vakreste sølvtøyet du man tenke deg. Én over 3 kilo, tre over 2 kilo, og ikke mindre enn 24 stykker over kiloet. Det gav oss et snitt på rett under kiloet. 83 fisk!

På Vestlandet, hvor vi bor, er vi heldig med varierte saltvannsområder. Vi har fjorder (noen saltere enn andre), brakkvannsområder og kystlinjen. Det er alltid et sted vi har tro på. Uansett hvilken dag det er, og når på året det er. Fisketurene blir nøye planlagt, og vi vet alltid hvor vi skal når vi setter oss i bilen. Tidligere erfaring betyr alt for planleggingen. Vi har alltid en formening om hvor sjøørreten er. Noen ganger treffer vi, og andre ganger bommer vi. Noen ganger kjører vi 200 kilometer før vi rigger stangen, og andre ganger 2kilometer. Vi kan ikke forklare hvorfor. Vi bare gjør det!

Vi er Team Piscatorius og fisker hele året. Vi ønsker å dele vårt sjøørretfiske med dere. Teknikker, utstyr, fluer, bilder og videoer. Bli med på oppturer og nedturer. Bli med på fisketur. Slik vi gjør det.

Skrevet av: Terje Haugen Lie – Team Piscatorius

1501681_601642169906146_217005265_n

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy