Hjem Fiske VM i fluefiske for damer arrangert i Rendalen og i Stor-Elvdal

VM i fluefiske for damer arrangert i Rendalen og i Stor-Elvdal

Av Redaksjonen

Her er lykkelige Norske fluefiskere på podiet. Fra høyre har vi Ingvild Aurdal, Iselin Sesseng, Regine Emilie Mathisen, Lill Jenssen, Pia Clarholm og Cathrine Markussen.

4-10. juli 2022 gikk historiens aller første VM i Fluefiske for damer av stabel. Norge var vertskap nasjon og 10 land var samlet på Koppang og Stor-Eldal for å avgjøre hvem som blir verdens beste fluefiskere. Samtidig som VM avholdes også EM i fluefiske for herrer for 26. gang, med 16 påmeldte nasjoner.

Det ble en smule mer spennende mesterskap enn det som var forventet i forkant. Unormal høy vannstand i elvene gjorde slik at all hjemmefordelen til Norge forsvant. I tre år har de forberedt seg, men flom i elvene kunne ingen forutse. Dermed stilte alle lagene på bar bakke når startskuddet gikk av stabelen.

I VM er det fem fiskere på hvert lag, disse deles inn i fem grupper med fiskere fra de andre nasjonene. Alle fisker fem økter hver i forskjellige områder som vi kaller sektorer. På hver sektor får hver deltaker tildelt en egen sone de skal fiske på. Når mesterskapet er over har alle deltakerne vært innom hver sektor, men sonene gjør også slik noen får tildelt områder med mindre fisk enn andre. Under normale forhold vil slike ting jevne seg ut gjennom mesterskapet, under flom vil det kunne påvirke resultatet i noe større grad.

For Norge sin del ble det et variert mesterskap.

Første økta leverte alle jentene greie resultater. I andre økta gikk det noe dårligere for de norske jentene, men de hentet seg inn igjen i tredje økt med knallsterk fisking og alle lå høyt oppe på plasseringen i sin gruppe. I fjerde økta ble tre av jentene tildelt soner hvor det var fanget få eller ingen fisk tidligere i mesterskapet, og ingen av dem klarte å få fisk på land.

Dette ble en kritisk økt, før økta lå dem på topp tre i sammendraget, men fjerde økta førte til at de datt ut fra pallplass plasseringen. Så viste det norske laget styrken sin med å nullstille seg etter nederlag, og i femte økta knallet de til igjen.

Pia vant økten i sine grupper, Lill, Iselin og Ingvild fikk en andreplass og Cathrine klarte å kave inn fisk på en tøff sone, som reddet laget fra blanking. Hun var den eneste som trosset vannmassene og vadet over på den sonen, utrolig imponerende.

Det ble en uhyre spannede avslutning, og etter en spennende venting slo vi USA med kun 1 plassiffer! Det ble vanvittig jevnt, men de norske jentene klarte å sikre seg VM medaljen de var ute etter.

-Under de tøffe forholdene og vannstandene som var, så er vi helt sinnsykt fornøyd med å ta medalje i et internasjonalt mesterskap. Nivået er skyhøyt, og at Norge kan stå der oppe med de aller beste fiskerne i verden er en vanvittig prestasjon, forteller Regine Emilie Mathisen til Fiskeavisen.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy