Hjem FiskeFluefiske 25 000 sjøørretyngel satt ut i Ljanselva og Gjersrudbekken

25 000 sjøørretyngel satt ut i Ljanselva og Gjersrudbekken

Av Martin Tilrem

Det var Miljøprosjektet Ljanselva som søkte om tillatelse til å sette ut sjøørretyngelen. Dette var i Januar, og i begynnelsen av juni ga Fylkesmannen i Oslo og Akershus tillatelse.

OFA har i de siste dagene levert settefisk fra settefisk anlegget i Sørkedalen. Disse fiskene har så blitt satt ut av Miljøprosjektet Ljanselva. Dette i samarbeid med Semper Major Fluefiskeklubb, Hjalmar Eide (NJFF) og Bymiljøetaten.

Bilde 1 - Lars Jørgen Sveen

Foto: Privat

Oppmøte - Sagstudammen

Også barna er med. Foto: Privat

Målet med utsettingen er å styrke bestanden, spesielt etter ammoniakkutslippet i 2013 og utslipp av fyringsolje i 2014.

« Miljøprosjektet Ljanselva har gjort veldig mye for vassdraget, og da tillatelsen til utsetting av sjøørretyngel ble gitt var det utrolig gøy for klubben å få være med på dette prosjektet.»

« Semper Major Fluefiskeklubb har lenge ønsket å ta del i kultiveringsarbeid, og nå er vi glade for å ha fått til et samarbeid med Miljøprosjektet Ljanselva og Hjalmar Eide fra NJFF som er vår mentor og guru i dette arbeidet, sier Alexander Smerud, Semper Major Fluefiskeklubb.

Fiskene ble satt ut rundt omkring i elva, og yngelen hadde på forhånd blitt fordelt i bøtter på ca. 1000 stk. Noen av medlemmene hadde sine barn med, og mange av de synes det var veldig stas. Det var nok også flere voksne som synes dette var moro.

Bilde 2 - Lars Jørgen Sveen

På bilde: Lars Jørgen Sveen (Foto: Privat)

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

turogtrening – Landevei; Lambertseter - Ljan - Klemetsrud.... 11. desember 2018 - 12:01

[…] Mer om Gjersrudbekken her: […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_26]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy