Hjem Fiske 43 år gammel norgesrekord på gråhai slått med nesten 6 kilo

43 år gammel norgesrekord på gråhai slått med nesten 6 kilo

Av Redaksjonen

Magne Vorland og Bjørn Olav Digernes lå med båten ute i Åfjorden, for å prøve lykken etter lysing. Lite visste fiskerne at det der skulle lure en stor gråhai, som var interessert i agnet til Vorland.

– Vi lå ute å fisket etter lysing da det hugde til. Jeg trodde jeg hadde fått en skikkelig lysing på kroken, men det skulle vise seg å være noe annet, forteller Vorland til Fiskeavisen.

Les også: Kunne ha slått Norgesrekord fra 1978, men kastet fangsten på havet

Når Digernes ser haien komme til overflaten, så er hans første tanke at det var en veldig stor pigghå. Han så derfor på finnene på fisken, for å prøve å finne ut hva dette egentlig var.

–  Min første tanke var at det var en jævlig stor pigghå, så derfor så jeg raskt på finnene til fisken, før jeg da konkluderte med at dette måtte være en gråhai eller en glatthai, forteller Digernes til Fiskeavisen.

Vorland kjempet godt med haien i noen minutter, og kan fortelle at fisken var sikkerlig hissig og ga seg ikke helt uten kamp.

-Bjørn strakk seg godt over båtripa og fikk tak i haien, og løftet den om bord. Han fikk tatt mål og vekt av fisken, før den fikk svømme videre, forteller Vorland til Fiskeavisen.

Les også: Sjelden haifangst på isen

Det skulle ikke ta lang tid før også Digernes også fikk en diger gråhai på sitt agn, også denne gangen håpet fiskerne på at det skulle være en flott lysing.

–  Vi ble litt irriterte da det enda en gang kom en hai ombord. Det var moro å få disse store gråhaiene, men det var lysing vi egentlig var på jakt etter, forteller begge fiskerne på telefon til Fiskeavisen.

Selv om fiskerne skulle ønske at de hadde fått en skikkelig stor lysing, så er både Digernes og Vorland litt stolte over å ha landet så flotte eksemplarer av gråhai.

–   Jeg synes selvfølgelig dette er skikkelig tøft, jeg har ikke noe norgesrekord fra tidligere, da er det ekstra gøy at denne blir min første, forteller Vorland.

Magne Vorland med ny norgesrekord på gråhai- Foto Privat

Vorland sin gråhai veide hele 16,45 kilo, og var 145 centimeter. Det er nesten seks kilo over Stein Erik Eriksen sin 43 år gamle norgesrekord, fra Sandefjord, som hadde en vekt på 10,6 kg, og en lengde på 134 cm. 

Digernes sin hai var på 133 centimeter, noe Vorland var fornøyd med, da det var han som stakk av med norgesrekorden.

Dokumentasjonen av lengde, vekt og bilder vil bli sendt inn, så fisken blir notert opp som ny norgesrekord.

Her pågår måling av gråhaien – Foto: Privat

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy