Hjem FiskeHavfiske Sjelden haifangst på isen

Sjelden haifangst på isen

Av Redaksjonen

Det er noen arter som trenger et mer trent øye enn andre. Da er det kanskje ikke rart, at Håvard Knudsen først trodde det var en Pigghå som kom opp av isfiskehullet. Det bare manglet noen pigger.

Pigghå, gråhai, glatthai eller hvitflekket glatthai, det er ikke alltid like lett å vite hva man har fått på kroken. Den siste tiden har vi skrevet om noen fangster av gråhai, der fiskerne har trodd at det var en Pigghå. Kanskje ikke så rart, når det er langt vanligere å få Pigghå.

Les også: Kunne ha slått Norgesrekord fra 1978, men kastet fangsten på havet

Knudsen var ute på isen helt innerst i Yrkjefjorden, da han skulle bli en av få som har fått hvitflekket glatthai på stang.

– Jeg var på isfisketur helt innerst i Yrkjefjorden Her fisket jeg på en dybde på ca 40 meter, på en 15-20 centimeter tykk is. Da jeg slapp ned på bunnen, kjente jeg at noe der nede var nysgjerrig på agnet. Noen minutter senere sitter den, og der var det fisk på kroken. Jeg sveivde opp og la den på snøen og tenkte raskt at det var en pigghå.

Når fisken kommer opp av hullet greier ikke Knudsen helt å finne ut av hva slags fisk han har fått.

– Videre skulle jeg løfte den fra halen for å unngå å stikke meg på piggene, men ser til min forskrekkelse at den ikke hadde pigger. Da trodde jeg det kanskje det var gråhai – men de igjen har ikke prikker. En mistanke om at det var glatthai kom også – men jeg var ikke sikker. Da ble det tatt en rekke bilder, før jeg slapp den ut igjen uskadd.

Innimellom er det veldig greit å møte likesinnede som kan hjelpe til å gi svar på hva man har fått.

– Da jeg skulle gå til bilen møter jeg noen artsfiskere. Jeg viste dem bilder av haien, og da sier de at det kan være en «Hvitflekket glatthai». Da jeg kom hjem søkte jeg haien opp på nettet, og da ser jeg at den bare er tatt 10 ganger i Norge, forteller Knudsen til Fiskeavisen.

[WPSM_COLORBOX id=15310]

Knudsen er selv meget fornøyd med fangstet han har fått, og synes det er stas å få en fisk som ikke så mange har fått.

– Denne Hvitflekkede glatthaien veide 1860 gram (fikk ikke lengdemål). Som en fiske-entusiast var det som et sjokk å få en slik sjelden fisk. Og at jeg skulle få den i Yrkjesfjorden – av alle steder – var utrolig gøy, avslutter Knudsen til Fiskeavisen

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

43 år gammel norgesrekord på gråhai slått med nesten 6 kilo - Fiskeavisen.no 8. mars 2021 - 17:54

[…] Les også: Sjelden haifangst på isen […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_35]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy