Hjem Fiske 55 år gammel brunørret-rekord ble slått

55 år gammel brunørret-rekord ble slått

Av Redaksjonen

Natt til onsdag 3. mars landet Robbie Dockter fra Conrad, Montana, en brunørret på ca 14,7 kilo i Marias-elven. Fisken var ca. 1,6 kilo tyngre enn rekorden fra 1966.

Dockter, som har gjort det til en tradisjon at han fisker med datteren sin Sierra på 13 år hver onsdag, visste lite at de skulle slå ørretrekorden i deres stat denne dagen.

Les også: Monsterørret kan være en rekordbryter

På vei hjem trodde datteren at det kunne være en ny verdensrekord, men det var det altså ikke. En annen type rekord kan det likevel vise seg å være.

– Jeg visste at det var noe spesielt med fangsten, så ønsket å gjøre det 100% riktig, sa Dockter til Themeateater.com

Dockter varslet derfor Montana-tjenestemenn om fangsten. Ut i fra samtaler med de, forventer han at fisken vil bli sertifisert som den nye statsrekorden neste uke.

– Vel, jeg er ydmyk og beæret, og faktisk fortsatt litt i sjokk, jeg håpet å få en 5-kilos ørret en dag, avslutter Dockter til Themeateater.com.

Da var en ørret på 14.7 kilo mer enn forventet.

Når det kommer til brunørret i Montana, er det langt fra en innfødt art. I motsetning til den nordamerikanske innfødte regnbueørreten, er brunørreten av europeisk avstamning. I følge historiebøkene har USA Presidenten for det Tyske Fiskesamfunnet å takke for ørretens innføring i Nord-Amerika.

I 1883 sanksjonerte den amerikanske fiskekommisjonæren en New York fisker for å skaffe ørret-egg fra nevnte tysker. Den dag i dag er et av få andre navnene som tilskrives arten “tysk ørret” på grunn av denne originale og svært vellykkede yngelen.

Øverste bilde er hentet fra: MONTANA FISH, WILDLIFE & PARKS’ sin facebook side.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy