Hjem Fiske Helle fikk sjokk da hun fikk denne store ørreten i et lite skogstjern

Helle fikk sjokk da hun fikk denne store ørreten i et lite skogstjern

Av Redaksjonen

Det er ikke alle forunt å få stor ørret på isfiske. Fiskeavisen har vært i kontakt med Helle Nilsen fra Lier, som denne uken virkelig fikk en rugg av en ørret ute på isen.

Sjokket slo meg, fy faen for en feit ørret!!Helle Nilsen

Vannet som hun fisket på, vil hun gjerne fortsatt holde hemmelig, men hun forteller at det ligger på Østlandet et sted. Dette er et vann, som hun tidligere har besøkt på sommeren. Hun har fått noen fine ørreter her, og i tillegg har hun observert noen skikkelig fine vak.

– Jeg  har alltid tenkt at dette vannet huser ørret opp mot 3 kilo, forteller Helle til Fiskeavisen.

Det var derfor Helle hadde bestemt seg for å prøve dette vannet, etter at isen hadde lagt seg. Isfiske etter store fisker er noe helt spesielt.

Helle Nilsen dro ut på vannet sist uke. Etter å ha klargjort en del hull,  skulle hun starte med å bruke en «balansepilk».

 – Det skulle ikke mange hullene til før det røska til i stanga.  Fisken tok 2 meter under isen, og jeg kunne se et glimt av den, og tenkte at det var en fisk på rundt 2 kilo.

Les også:  Jakten på Storrøya i Indre Troms

Hun fisker med forholdsvis lett utstyr, så det ble en del utras med det samme. Fisken roet seg litt, så hun fikk satt opp telefonen for å filme resten av opplevelsen.

– Da får jeg endelig et glimt av den igjen, og ser at den er langt over 2 kilo. Jeg innser at min livs største ørret på isen, nå satt på kroken!

– Jeg  var glad for at jeg brukte boret med 175mm, for opp i hullet kom en kjeft jeg ikke har sett maken til, forteller Helle.

– Balanspilken satt løst, så jeg tok tak i underkjeven og løftet fisken forsiktig opp på isen. Sjokket slo meg, fy faen for en feit ørret!!

Les også:  Ørret-beistet vekte kompisene

Banninga og jubelen jalla godt ut over det lille skogs vannet. En lykkelig fisker hentet en landingspose, og fikk tatt vekten på fisken, før den forsiktig ble satt tilbake i vannet igjen.

– Jeg setter alltid tilbake slike fisker. De er viktige for fremtiden, forteller Helle Nilsen til Fiskeavisen.

Hun fikk tatt noen få bilder av fisken, som var nesten 5 kilo.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy