Hjem Fiske Jakten på Storrøya i Indre Troms

Jakten på Storrøya i Indre Troms

Av Redaksjonen

Christina Rebekka Eriksen  og Margrete Røsberg Jacobsen har mange turer til favorittvannet i Indre Troms. En helg i midten av juni setter de kursen mot nasjonalparken og vårisen.

– Vi er spente på fisket i det vi setter kursen opp mot høyfjellet. Vi har begge mange turer inn hit og vi har begge fått ganske stor røye her tidligere. Vannet er helt spesielt da det er så høye næringsforhold, røya spiser krepsdyr og marflo. Noe som gjør at fisken er feit og knallrød i kjøttet, forteller Christina.

Fiskerne var spesielt heldige med været, noe som gjorde at de kunne få solt seg og fisket likt.

 – Vi er heldig med været, godt over 20 grader og sol. 
Vi får til og med ligget i bikini og fisket på isen. 

Christina slipper ned favorittskjeia og gjør et par hissige tilslag og det går ikke lang tid før fire feite røyer er i hullet. Den første som landes på isen er av god kvalitet og knallrø.

– I løpet av en halvtime har jeg landet tre fine røyer på isen, alle er knallrød i kjøttet. Fisken var veldig aggressiv, jeg har ikke opplevd at røyene i dette vannet har vært så aggressiv tidligere. Det er vell det hissigste bettet jeg har opplevd her! Veldig gøy når alt klaffer, forteller Christina til Fiskeavisen.

Margrete ligger noen meter unna hullet til Christina å fisker, hun kjenner tålmodigheten begynner å renne litt ut. Da turvenninna lander flere fine røyer bare noen meter unna. Men en god tålmodighet skal vise seg å gjøre uttelling da det plutselig klaffer for henne også. Hun lander ei feit røye og da er dagen komplett.

 De to turvenninnene lager middag til solnedgang i nasjonalparken i Indre Troms denne kvelden. 

– Vi ble meget fornøyd med fisket og været, ting kunne vell ikke vært bedre, forteller Christina.

Det skal vise seg å bli tidenes fiskeopplevelse for Christina på dag to. 

– Vårsola steiket godt på isen, og isen har begynt å gå i oppløsing. Men vi dristet oss utpå.

Etter et par timer på isen uten en røye å spotte i hullet kommer storkubben forbi. Hun virker lite interessert og Christina må holde pusten mens den svømmer forbi i hullet. Etterhvert biter røya på!

– Jeg lander en feit kubbe på 2 kg! Herregud så gøy. Jeg tror det kom en tåre eller to. Turvenninna mi Margrete kommer løpene til og det er full jubel på isen. For en tur, og for et fiske, avslutter Christina.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

2 kommentarer

Siggen 6. november 2020 - 00:24

Heeia, heia, Slogkjerringa!! 🤩

Svar
Helle fikk sjokk da hun fikk denne store ørreten i et lite skogstjern - Fiskeavisen.no 6. mars 2021 - 18:59

[…] Les også:  Jakten på Storrøya i Indre Troms […]

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy