Hjem Fiske K-Faktor – Finn ut fisken sin kondisjon

K-Faktor – Finn ut fisken sin kondisjon

Av Redaksjonen
k-faktor

K-faktor eller kondisjons faktor er en formel for å regne ut kondisjonen på fisken. Det er flere faktorer som kan påvirke k-faktoren, som tilgang på mat, om fisken nettopp har gytt, eller om den er syk.

Formelen brukes gjerne på ørret og laks.

Hvorfor regne ut k-faktor?

Ved å regne ut kondisjonen på fisken vil du enkelt kunne avgjøre om det er en fisk av god kvalitet, eller en fisk som ikke egner seg til å bli spist.

All fisk under en k-faktor på “1” burde få lov til å svømme å gjøre seg feit.

K-faktor kalkulator

For å bruke kalkulatoren må du først få veid og målt fisken for å kunne finne ut kondisjonen. I første feltet legger du inn vekta i gram, i andre feltet legger du inn lengden i cm. Deretter vil kalkulatoren regne ut k-faktoren for deg.

Hva er en god eller dårlig kondisjon?

0,90 = Tynn fisk
0,95 = Middels fisk
1,0 = God kvalitet
1,1 = Meget god kvalitet
1,2 = Svært fet fisk

Ønsker du å lære mer og fiske? Sjekk ut våre fiskeguider her!

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy