Hjem Fiske Fikk tunfisk på over 300 kilo til frokost

Fikk tunfisk på over 300 kilo til frokost

Av Redaksjonen

Når de fleste av befolkningen enten tok første kaffekoppen eller stod i kø på vei inn til jobb, så holdt teamet Morild Tuna Crew på å få opp en makrellstørje som er den største arten i tunfisk familien. Fisken var 280 cm og hadde en vekt på utrolige 320 kilo.

Morild Tuna Crew er et av 24 team som har fått tillatelse fra Fiskeridirektoratet til å fiske etter verdens sterkeste fisk her i Norge for 2020. Det hele er en forskingsprosjekt for å kartlegge bestanden i Norge.

– Vi startet fisket 06:00, hadde kjørt rundt en god stund på store dønninger. Torgeir Huset, og jeg satt på hver vår camping stol bakpå båten. Kan vel si at vi begynte å drømme oss litt bort, plutselig ser vi en halv tunfisk opp ned over den ene spreaderbaren (Red.anm: En stang med hekle, og 7-12 akkar som henger etter. Kun den bakerste har krok), og da satt den. Holdt på i ca 45 min før den kom inntil båten, da merket vi den, tok noen bilder og deretter slapp den ut, Forteller Thomas Hedum Tufte til Fiskeavisen.

Les også: Historisk tunfiskfangst tatt i Norge

Gjengen fra teamet Morild Tuna Crew som var ute var; Alexander Nilsson, Torgeir Huset, Erlend Ohren, Asbjørn Fredrickson, Harald Kolderup og Thomas Hedum Tufte.

Fiskerne fisket ved Grip utenfor Kristiansund.
Fra fisken bet til fisken var sluppet uti tok det ca 55 min, fiskerne fisket i ca 2,5 time før fisken på 280 cm og 320 kilo hugde til.

– Alle gutta måtte prøve å holde seg rolige, men vi alle var såklart helt i 100, forteller Thomas til Fiskeavisen.

Video av: Thomas Hedum Tufte

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Ni makrellstørjer landet de første ukene - Fisket er allerede en suksess - Fiskeavisen.no 3. september 2020 - 10:23

[…] Les også:  Fikk tunfisk på over 300 kilo til frokost […]

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy