Hjem Fiske Aldri fått havabbor før, debuterer med 4 på en dag

Aldri fått havabbor før, debuterer med 4 på en dag

Av Daniel

Foto: Kjell Vidar Henriksen – Havabbor 3300gram

For Kjell Vidar Henriksen fra Bergen løsnet det endelig. Uten å ha fått noen havabbor tidligere,  fikk han hele 4 stykker på en dag. Ikke nok med det. Den største veide hele 3,3 kilo som er en rimelig flott havabbor. Med en vag personlig rekord på en sjøørret som var 1,2kg, kan vi bare tenke oss hvordan det var for Henriksen å få en havabbor på denne størrelsen.

Jeg har hatt en god del bomturer etter både sjøørret og havabbor siden starten av sommeren. Derfor var ikke forventningene skyhøye, kan man vel si. Kompisen min hadde allerede fått sin første der for noen uker siden, derfor ville jeg ikke gi opp enda. Forteller Kjell Vidar til Fiskeavisen.

Det går også mye stor makrell i områder så den første antok jeg var en huket makrell, som har en tendens til å dra godt fra seg. Frem til jeg så blanksiden på den og forstod at dette var riktig sort.

Hvordan var det å få den første?
Den første 1.2g tok ikke så lang tid å lande, men var tung som et udyr.
Etter måling bilde og release tok det bare 3 kast,  så hugget det til igjen det var en mindre en på 700g

Foto: Kjell Vidar Henriksen – Havabbor 1200gram

Trodde dagens “bassefangst” var over for min del, derfor gikk jeg over til kompisen min som ikke fikk noe. Jeg sa at han kunne komme å prøve på plassen min. Han takket pent nei, derfor tok jeg et par kast til.  Jammen satt  enda en på 600g.
Da måtte kompisen min bite i det sure eplet og ta imot tilbudet om plassen.

Foto: Kjell Vidar Henriksen – Havabbor 700g

Men det var ikke mer å få etter det. Vi hadde brukt bellybåt ut på en liten øy som vi lenge har villet fiske fra,  her  kunne vi fiske 360 grader rundt oss. Den neste timen var det smålyr og makrell som  tok flua. Vi så noen mindre sjøørret hoppende. Kast på disse ga ingenting.
Så ser kompisen min en vannmasse som flyttes ca 50-60 meter ute. Han hyler at det var garantert en havabbor på minst 4kilo! Han så ryggen og vannmassene som ble flyttet på. Denne var forsåvidt utenfor kastelengde men få oss et lite ekstra håp om mer havabbor denne kvelden. De var der enda!
Jeg spiser lunsjen min mens kompisen min denger løs rundt hele øyen i håp om riktig hugg. Jeg setter meg der vi har parkert bellyene og fullfører lunsjen. Velger å ta noe kast herfra før jeg flytter meg bort til kompisen min.
Da strammer linen seg på rolige inntrekk. jeg tar et rolig tilslag da det kjennes ut som jeg sitter dønn fast i bunn. Holder stangen hevet med flexen og kjenner etter. Da kjenner jeg at tuppen drar og linen blir raskt dradd ut av fingrene mine. Jeg havner på backingen i løpet av 5 sekunder og tommelen får seg et solid slag av sveiven.
Jeg hyler til andre enden av øyen om at jeg har noe tungt på. Jeg “fryktet” at det kunne være en stor torsk eller lyr da oppførselen på denne, kunne minne litt om dem.
Linen stopper opp. Noen ganger virker det som jeg bare sitter fast i bunn med påfølgende utras i cirka 15 minutter ,før vi endelig ser fisken i overflaten.
Da ser vi ryggfinnen og halen og jeg starter å skjelve noe vanvittig. Høy puls og iskalde fingre.
Kompisen min håvet for meg da jeg var livredd for å miste den, så måtte jeg selvfølgelig danse litt etter den havnet i håven
og noen krigshyl kom det også!  Senere ble det kjapp måling, posering og release, Noe som føltes helt vanvittig deilig ut.

Foto: Kjell Vidar Henriksen – Havabbor 3300gram

Vi får bare ta av oss hatten og gratulere, men vi blir jo veldig nysgjerrige. Når blir neste tur?
Tusen takk! Kompisen min venter barn i oktober, med tanke på det og havabborfeber.. er det to grunner til at det ikke blir lenge til neste gang. kanskje allerede til helgen?

Foto: Kjell Vidar Henriksen – Havabbor 600gram

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Roy Ellingsen debuterer med en 4 kilos havabbor - Fiskeavisen.no 19. september 2017 - 15:05

[…] er ikke så lenge siden vi tok en prat med Kjell Vidar som hadde debutert med 4 havabborer på en dag. Da er det ekstra stas når den største var på hele 3,3kg. Ingen tvil om at han fant […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy